måndag, februari 25, 2008

Älska mig/Skjut Mig

Imorgon blir alltsammans annorlunda igen. Fast ändå inte.

Lyssnar på: "Galgberget" - Pascal

söndag, februari 24, 2008

You Know You're Doing OK



Träffade vänner på dyrbrunch på konsthallen. Kul att ses, särskilt nu när de fått barn. Lite liten ännu, så hon blir ju roligare. Otrevlig personal och dåligt utbud tycker jag i övrigt. Blir inte några fler bruncher där.

Jag var inte mest sliten i sällskapet, fick ändå med mig de andra på en tur runt Hreinn Friðfinnssons utställning. Konceptkonsten var väl bra, men inte riktigt min grej. Gillade fotografierna bäst. Men så är jag rätt okunnig också.

Trött nu, har hyrt film. Tror inte det blir några musikdokumentärer idag. Födelsedagskalas, Full Pull på Jeriko och sen svartklubb blev det igår. Var hemma strax innan sex. Gick i alla fall upp skapligt så jag hoppas att jag kan sova i natt.

Jag är beredd att ge mig snart. Har inte orken. Fan.

Lyssnar på: "One Hundred Fifty-Five" - Ljudbilden & Piloten

lördag, februari 23, 2008

Cowboy Soundcheck



Lite sen igen. Ska vara borta om en halvtimme. I Kirseberg (ligger en bit härifrån). Så blir det om sängen är en boning fram till sen eftermiddag. Sitter och väntar på att håret ska torka efter badet så att jag kan sätta fart. Första glaset vin är upphällt och jag undrar såklart om jag ska orka med den här kvällen.

Efterfest till typ åtta i morse. Blir lätt så när festandet inte börjar förrän 23. Bra kalas för Tsukimono igår i alla fall. Och Cut City var bra som vanligt. Tråkigt förbisedda tycker jag. Det hela blev lite av en avslagen historia då peppen inte var den största i sällskapet, men kul var det likväl. Jag vill ju gärna att göteborgsgänget flyttar hit ner allihop. Då skulle allt bli så mycket roligare!

Ok, så kalas nu, sen vidare till Jeriko och Full Pull med Andreas Bertilsson & Tomas Öberg. Avslutning på MusicDoc. Kan nog bli skoj. Ska bara hinna med alltsammans också. På tal om att hinna. Det kanske är dags att sätta fart.

Lyssnar på: "Load Blown" - Black Dice

fredag, februari 22, 2008

Sömnbrusten

Blev senare än planerat igår. Inte så bra spelning med Professor Murder (faktiskt rätt usel), men hänget var trevligt. Hade ledsen nattgäst på extrasäng. Alltid ok när jag får frågan. Klart som fan.

Blev lite väl jobbigt att jobba idag. Trodde inte det var så farligt, men det här med redigering kräver en del. Då går det inte att vara lite dagen efter. Fan, får skärpa till mig. Jobbet är det viktigaste jag pysslar med (blablablablabla, jobbet är väl inte allt? Nä, jag vet, men tyst).

Kom nyss tillbaka efter ett par glas vin på "Bullen". Eller Två Krögare som stället heter. Tycker det är ett rätt skönt hak. Lät bli att gå dit så länge för att det ligger för bra till. Turiststämning liksom. Lätt bättre än jag trott. Gick dit med tre av de sex som satt i panelen jag var moderator för på musikfilmsfestivalen, en flickvän (och vän till mig) + en respektlös människa som jag verkligen trodde skulle avvika när han såg mig, men inte då. Jag lät bli också, försökte vara den bättre människan. Jag sa inget, jag bara ignorerade. Trevligt trots det. Han satt mest tyst som tur var. Annars hade jag nog gått tidigare.

Panelen gick ok. Jag var inget vidare, och alltsammans var sedvanligt. Kanske tio pers där för att lyssna. Eller 15. Vad vet jag.

Lyssnar på: "Kondens" - Erik Levander. Bästa skiva jag hört på ett tag. Inne på fjärde lyssningen idag. Säger i alla fall mig en del.

onsdag, februari 20, 2008

Love Is A Losing Game



En till kall jävla dag. Finns det verkligen ingen som har det bra? Jag vill. Jag har haft och vill ha igen. Men jag pallar inte med det kompakta mörker som verkar finnas runt mig som bara står i någon form av smog. Hör såna tråkiga och hemska historier från vänner och bekanta non-stop just nu. Får mitt skit att verka som en sticka i fingret. Jag vill må bra och finnas där för andra. Jag vill att andra ska finnas där för mig.

Lyssnar på: "Suudelmitar" - Ville Leinonen

Universaali Totuus

Letade genom några högar med skivor för att hitta de jag behöver till redigeringen. Hittade dem, men också tre olyssnade Fonalsläpp. Från Island till Finland. Varför inte? Har precis börjat på Es, sen blir det Ville Leinonen och Eleanoora Rosenholm. Kul som fan. Minns att jag fick dem, men har inte haft tid att lyssna tidigare. Bra tillfälle att leta fram dem just idag! Får se hur mycket jag hinner innan jag ska springa ner på Professor Murder på Debaser. Har inte hört dem förut, men Brooklyn + en massa välbekant namedropping får mig att gå. Hoppas det är bra. Anna har sagt det, men samtidigt inte sagt att jag kommer gilla. Antingen har hon glömt, tror att jag redan kan min Professor, eller så tror hon inte jag kommer gilla.

Vilken rafflande vardag jag lever! Först sallad och finska hippies, sen en spelning med ett okänt band från Nev Jork! Låter i alla fall som att det är det jag försöker säga. Rätt långt ifrån sanningen. Eller nä, jag lever ett fantastiskt liv, det är bara det att jag inte klarar av att uppskatta det till fullo jämt. Sen saknas det ju något annat också. Eller annan kanske jag ska säga.

Lyssnade nyss: "In the Morning Twilight" - Steffen Basho-Junghans

tisdag, februari 19, 2008

Pale Blue Eyes

Sometimes I feel so happy,
Sometimes I feel so sad.
Sometimes I feel so happy,
But mostly you just make me mad.
Baby, you just make me mad.
Linger on, your pale blue eyes.
Linger on, your pale blue eyes.

Thought of you as my mountain top,
Thought of you as my peak.
Thought of you as everything,
I've had but couldn't keep.
I've had but couldn't keep.
Linger on, your pale blue eyes.
Linger on, your pale blue eyes.

If I could make the world as pure and strange as what I see,
I'd put you in the mirror,
I put in front of me.
I put in front of me.
Linger on, your pale blue eyes.
Linger on, your pale blue eyes.

Skip a life completely.
Stuff it in a cup.
She said, Money is like us in time,
It lies, but can't stand up.
Down for you is up.
Linger on, your pale blue eyes.
Linger on, your pale blue eyes.

It was good what we did yesterday.
And I'd do it once again.
The fact that you are married,
Only proves, you're my best friend.
But it's truly, truly a sin.
Linger on, your pale blue eyes.
Linger on, your pale blue eyes.

Bra skiva. Kanske bästa låten på den. Kanske. Kan för en gångs skulle hela texten också (har inte korrat hela den här). Det är inte så vanligt.

Nu ska jag diska.

I'm Not Saying

Fick typiskt nog ont i rygg och nacke i söndags igen. Resulterade i dåligt med sömn. Sämre än vanligt ska jag väl säga då söndagar sällan tar slut före 02:00 måndag morgon. Redigeringspasset var därför dubbelt jobbigt. Ont i vilken ställning jag än satt, plus att jag var sjukt opigg. Tror kanske jag sov tre timmar.

Gårdagen bjöd därför på film, även om jag egentligen inte orkade. Är det filmfestival så är det. Blev Pop Films av Peter Whitehead. Verkligen mycket som visade på naiva pionjärdagar, men också fler och fler guldkorn ju längre kvällen led. Pink Floyd i London '66/'67 eller vad den väl kallades var ju toppen. Psykedelia över hela brädet. Inspelningarna kallades "Let's All Make Love In London" och "14 Hour Technicolour Dream Extravaganza" och innehöll förutom musiken och dessa två happening rätt bra korsklippning mellan själva händelserna och bandet i replokalen. Bitvis riktigt snyggt.

Hemmet har fått vänta, eller förfalla mer, på grund av ryggen. Vill bara vila bort det onda. Måste diska i alla fall. Där finns det inte längre något val.

En del saker i övrigt har jag inget grepp om. Jag verkar ha försvunnit ur fler liv än jag trott eller vill (förhoppningsvis temporärt). Förstår det inte. Fick till och med höra att jag raderats ur en telefon i fredags. Trist när jag inte fattar, tråkigare att jag måste sårat.

Verkar förövrigt vara min giv det där. Inget jag vill, tänkt eller tänker omfamna. Men fan, hur lätt är det egentligen att bara stänga av och inte bry sig? Vad hände med att förlåta och växa? Vad hände?

Imorgon är det redigering igen. De tidigare morgnarna tar död på mig. Måste snart försöka krypa i säng. Eller ja, det blir väl knappast före elva. Det har jag aldrig klarat.

Lyssnar på: Nico. Med Velvet Underground och solo.

söndag, februari 17, 2008

Dusk Cloud



Funderar på om jag pallar ta mig ner på stan för film. Lyckades ju inte se den vi skulle se igår. Samtidigt känns det ganska bra att uggla inne, även om jag vet att det inte är helt nyttigt. Behöver verkligen inte göra av med mer pengar nu heller. Kostar ju nåt så fort jag går utanför dörren. Märkligt det där.

Gårdagen blev en rätt festlig heldagsgrej. Gick till butiken för att hänga lite. Spelade lite skivor, drack en del vin, sen gick vi vidare hem till David och Caroline för mer häng. Åt middag på Debaser och gick sen till Tempo. Inga fester, spelningar eller så. Bara massa vin, öl och vänner.

Lyssnar på: Voice of the Seven Woods. En skiva jag inte vet vad den heter för jag är så klantig att jag inte döpt den. Bra är den i alla fall.

lördag, februari 16, 2008

Free Like An Axe In a Tree

Jobbet, Rundgång, hem, Rundgång, Debaser, Inkonst, hem. Det var gårdagen. Taxi till jobbet, taxi hem från jobbet. Fy fan.

Entombed lät bra, men var inte så bra. Det verkade de flesta tycka. Men det var kul att det var så mycket folk! Galenskap. Metal i Malmö. Inkonst var lite avslaget. Jag ordade för mycket om vad jag tyckte om saker jag inte skulle ordat om, i alla fall inte där och då. Blev lite modfälld och försökte vara som de andra barnen, men lyckades inte riktigt. Har liksom med flit låtit bli att lära mig, varför skulle jag fixa det nu?

Hon den där åkte till Stockholm i morse. Ja, det verkar vara lämmeltåg dit. Anna åkte också. Skönt att hon den där åkte bort lite. Tror jag i alla fall.

Film ikväll. Funderar på att äta lite också. Hemmet ser ut som fan, men jag ska gå ifrån det istället för att ta reda på det. Alltid den allra bästa av lösningar.

Undrar lite över var onsdagen och torsdagen tog vägen, tror det var spelning i onsdags, och alla hjärtans dag i torsdags. Så var det nog. Det vill säga att jag var på Tias och King Creosote i onsdags och Debaser igen i förrgår. Med andra ord har jag varit där tisdag till och med fredag. Ska försöka hålla mig undan idag. Bara hämta upp mitt kort som blev kvar igår.

Lyssnar på: "Fake and Cheap" - Indian Jewelry

tisdag, februari 12, 2008

You Can't Break A Broken Heart

Tröttare än trött. Hettar fortfarande i ansiktet. Tidigare idag blev jag glad av att dricka ett glas vin på fastande mage med en cigg i handen. Jag är fortfarande ok på fastande mage med mer vin i kroppen. Tror det finns sanning i Anders påståenden om mig som storrökare, vinfantast och kaffejunkie som ung. Nu tycker jag mest det är kul med några cigaretter ibland. Vinet och kaffet finns kvar. Hon jag pratade med under tiden jag började dricka är det inte.

Var nyss på spelning med Toxic Holocaust och Municipal Waste. Klasskillnad (som är hatordet från sportvärlden), men jag gillade bägge. Jag är inte 16, 19 eller 23 längre. Det vet jag, men att göra några rundor i piten vid 33 kan vara jobbigt. Det fattade jag idag. Trots att det bara var old school-snubbar; som i meningen gamla dudes. Synd att jag kom från jobb direkt. Fan att jag inte hade min kamera.

Fresten. Om några av er som läser pressen i Malmö; det finns ingen, jag säger INGEN stil som heter trash. THRASH METAL heter genren. Gilla den eller hata den. Det skiter jag verkligen i, men stava rätt! För i helvete, hur svårt är det att läsa det ni övrigt googlar?

Lyssnar på: "Where Has It Gone, All The Beautiful Music Of Our Grandparents? It Died With Them, That's Where It Went..." - Misophone.

Underwater Journey

Lyssnar på den självbetitlade skivan med Voice of the Seven Woods från Twisted Nerve och hettar i ansikten. Tröttare än trött, men sömnen vill inte komma. Tur att jag kan åka sent till jobbet och göra det jag ska.

Undrar just vad den andra skivan jag har med Voice of the Seven Woods heter. Hittar inte fodralet och jag har inga titlar i iTunes. Dumt.

måndag, februari 11, 2008

To Fix The Gash In Your Head



Det blev en tur till Strängnäs igår. Kamerabatteriet tog slut i fredags, så det fick bli en mobilbild. Kul att träffa vänner i lugn och ro samt att visa Em stan på långpromenad. Lite väl tidig morgon och sen kväll bara. Åkte från Stockholm på morgonen, tillbaka på eftermiddagen och direkt vidare till Malmö. Hade väl varit ok om det inte först varit sex timmars försening från Island i torsdags, stressmorgon för att hinna flyget i fredags och något liknande igår morse till tåget.

Två bra dagar i Stockholm i alla fall. Det ska jag inte säga något om. Eller mest kul. Polisbesök, vänhäng med bästa, manifestgala med kompisar, vänner, trevlig bransch och sen toktaxi för att träffa nya bekantskaper. Möte med en mamma på morgonen. Försök till besök på en indieinvarderad treårsfest för Landet i en industrilokal på telefonplan, studiebesök på båda Debaser samt en toppenspelning med Happiness. Sen ett besök i Strängnäs då. Som någon slags avtrappning.

onsdag, februari 06, 2008

Where Youth And Laughter Go

Precis tillbaka från finalmiddagen på Við Tjörnina. Isländsk traditionell restaurang. Jag åt surhaj och sill till förrätt och saltfisk till huvudrätt. Hajen kom i fyra små kuber, som de små yatzytärningarna ungefär. Luktade ammoniak, men smakade verkligen inte så illa. Smakade inte mycket alls faktiskt. Lite unket. Den salta fisken var fantastisk torsk. Med två Gull på notan (Brennvin ingick) så kostade det 600 kronor. Verkligen inte billigt, men klart prisvärt för Island.

Seabearintervjun innan gick bra. Lite loj och avspänd. Var i Sindris pappas källarstudio. Han är fotograf. Båda pratar svenska då de bodde i Göteborg några år på 80-talet. Seabear har en minimal studio och replokal i en del av studion. Söt som deras musik. Varm och ombonad. Lovade ge Sindri snus senare ikväll. Han har börjat med det på senare år. Bra dumt, men så kan det vara ibland. Tjejerna var med också, Inga och Soli tror jag de heter. Orkar inte googla. Har säkert längre och svårare namn egentligen.

Fick skjuts från repan till restaurangen med en nyfådd vinyl i handen. Som jag tycker om mina vinyler.

Nu blir det snart Boston som det ser ut. Några öl, kanske lite sällskap och sen i säng. Imorgon är det resdag och på fredag är det en ytterliggare resdag. Till Stockholm. Vore bra med ledigt. Får se hur helgen blir.

Fresten. Jag är fortfarande inte säker på varför alla är så vansinnigt kreativa här. Svaret lurar där ute någonstans. Jag har en aning, men är inte säker.

Lyssnar på: "The Future Crayon" - Broadcast

Reykjavík 101



Öskudagur idag på Island. Barn klär sig som att det var Halloween och går in i affärer och sjunger för personalen för att få godis. Har hört en hel del versioner av traditionella visor, både inhemska och internationella, men det roligaste gänget var nog de som var svartmålade med afroperuk (bara en av dem hade en sån) och sjöng "Billie Jean". Hängde på skivaffären Smekklyesa kanske 20 minuter och jag tror kanske åtta, tio gäng med barn kom in under den tiden. Några affärer sätter upp lappar i fönstret för att tala om att de inte har något godis, då slipper de sång.

Sista dagen och jag har köpt de grejer jag skulle. Lite dyra skivor jag velat ha och en grön islandströja jag säkert aldrig kommer att använda. Besökte deras systembolag Vinbod också för köpa några inhemska öl. Verkligen torftigt utbud, men lite sött samtidigt.

Det var snabba ärenden på stan idag, finns inte så många affärer som är intressanta, och några av de som verkar intressanta hade stängt.

Svårt att fokusera på något förutom jobb just nu. Jobba funkar för att det är kul och stänger ute allt annat, men den övriga tiden är jag mest tyst och brydd. Tråkig stämning att vara i när jag äntligen fått komma hit, men det kan inte hjälpas. Hjärtat följer knappast vad hjärnan försöker säga. Det jävla internet hjälper mig inte att glömma heller. Eller envägskommunikationen som leder till en tystnad som berättar mer än vad jag villl höra.

Nu är det jag och tankarna i fyra långa timmar innan det äntligen är dags att jobba igen. Ironiskt nog är det Seabear som är resans sista intervju. Bandet vi pratat en del om, lyssnat massa på, båda tycker mycket om, men samtidigt bandet som genom sin närvaro hjälpt henne komma på andra tankar. Island förenar och för isär. Eller i alla fall är det så det känns just nu.

Jag längtar hem, men samtidigt vill jag helst slippa det mesta som har med Malmö att göra. Stockholm i helgen trots att jag inte har råd, och jag vet verkligen inte vad jag ska dit och göra. Har inte direkt något att erbjuda mina vänner i sällskapsväg. Är rätt tom.

Lyssnar på: "Lab of Love" - Skakkamanage

tisdag, februari 05, 2008

Sleepdrunk Seasons I

Pengarna försvinner snabbt i Reykjavik. Åt visserligen mycket gott och för rätt lite pengar nyss på riktigt goda Icelandic Fish & Chips. Fint ställe nere i hamnen som vet vad de gör, men lite utanför centrum, så de kan inte ta samma priser. Det kostade visserligen runt 150 spänn, så billigt var det inte.

Annat var det med lunchen idag. 140 kronor för den sämsta pasta jag ätit ute. Kanske någonsin. Geysir var en chansning då vi var tvungna att äta innan vi började filma Haukur, vår guide från bandet Reykjavik!, När han mötte upp skrattade han åt oss och sa att ingen äter där. Det förstår jag mycket väl. Jonas fick saltkött. En traditionell rätt som jag inte vet om den ingår i Þorramatur, den hedniska taditionen som bjuder att man ska fira Þorra i en månad runt den här tiden på året (kan börja mellan 19 och 25 januari och sluta mellan 18 och 24 februari). Gott var det tydligen.

Vi hängde med Haukur till deadlinestressade gratistidningsredaktionen Grapevine som han skriver för, pratade lite om den, och om vad han gör i övrigt. Efter det tog vi en tur från deras replokal i Sonets gamla lager vid klassiska Grand Rokk, vidare över till Sirkus och Barinn. Pratade om stan och lite sådär. Blir nog bra. Prata kan han.

Hann hem och vända på hotellet innan det var dags för múm hemma hos Örvar i bandet. Trevliga typer som pratade på och bjöd på kaffi precis som alla andra isländare. Kaffe är verkligen stort här. Kanske beror på att de tidigare bara drack Brennvin då ölen var förbjuden på ön fram till 1989. Nåt var de ju tvungna att varva med. múm var precis som de flesta andra vi träffat ödmjuka och vänliga. Lugna och sansade. Fint tycker jag.

Precis innan vi kommit fram till Örvars hus lyckades vi springa på den enda människa jag känner som bor på Island. Kändes lite suspekt, extra skumt att springa på henne då hon nyss fött barn efter att ha hållt sig inne det senaste halvåret. Känner henne bara ytligt, men det var märkligt för hon skulle ha hört av sig om isländsk musik för över ett halvår sen, det vill säga långt innan jag visste att jag skulle hit.

Nu ska skrivas lite vykort och softas inför morgondagen som blir den första lediga dagen. Eller den är inte helt ledig, men den enda intervjun är klockan sex på kvällen. Ska försöka shoppa lite om jag har råd, och hämta uppp lite skivor. Annars ser jag mest fram emot att prova hákarl med brennvin imorgon. Surhaj med brännvin kan ju inte missas.

Lyssnar på: Hjaltalín.

Rokk In Reykjavik


Kallt vid Geysir. Och fullt med folk.

Härliga tider, strålande tider. Eller nåt. Jag vet verkligen inte. Det är ju såklart så, men inte riktigt i sinnet. Island är kallt, och idag snögar det på hatten. Hemma fyller någon år och ser på ett isländskt band. Här träffar vi några andra.

Ólafur Arnalds spelade vacker för oss på flygel igår. Det blir bra tv tror vi. Efter det gick vi upp för Klapparstigur och såg att det brann det hos grannen till hotellet. Vi trodde det var här, och allt jag kunde tänka var att jag nu skulle vara tvungen att göra om mina intervjuer en gång till. Det visade sig att att det var några uteliggare som försökt tutta på sitt temporära hem. Varför är oklart. Jag tror kanske de försökte värma sig, inte elda upp kåken. Men vad vet jag.

En snabb titt på Grapevines hemsida visade att det minsann fanns ett ställe på stan som skulle ha god öl i massor. Klart vi gick dit. Mat har ju alla. Kaffi Brennslan visade sig ha stängt sen ett par månader tillbaka, så vi nöjde oss med ersättaren Brons.

Tapas utgjorde menyn. Jag fick in nån combo med jalapeno, mozzarella och pommes + tonfiskcarpaccio. Gott alltsammans. Jonas fick miniburgare, nåt lammspett med blåbärssylt och en cheesecake av något slag. Oortodoxt, men gott. Blev Viking till maten då de hade samma gamla trötta utbud; ja det var i alla fall vad vi fick veta av vår servitris (som hade Ozzy som tatuering på knogarna). Det visade sig vara fel en stund senare då vi fick veta att det gamla stället hade lämnat all öl i källaren! Raskt fixade chefen fram ett gäng sorter från valven, och jag fick en trevlig Weissbier och Jonas en porter. Sen bjöd huset på Vikings egna julöl. Inte så god, men gratis.

Efter en sväng på Kaffibarinn gick vi tillbaka hem till hederliga hotell Klöpp och såg ett avsnitt av Dexter innan det var dags för sängen.

Nu ska vi snart iväg på en lunch innan vi ska träffa Hakur från bandet Reykjavik!

Lyssnar på: 120 Days.

måndag, februari 04, 2008

Lýðveldið Ísland



Precis tillbaka från en inspelning med Lay Low på 12 Tonár, skivbutiken. Hon spelade "Mojo Love" för oss. Lät riktigt bra trots att hon dras med en förkylning. Lättjobbat eftersom att Johannes som har butiken är entusiast av rang. Gick därifrån med ett par skivor. My Summer as a Salvation Soldier (han jobbar för övrigt i butiken) och Rökkurrú som vi spelade in på en vind häromdagen.

Tidigare idag klarade vi av en intervju med Einar Örn of Sugarcubes fame. Han talade om att han inte gör så många intervjuer, men att han tyckte vi verkade ha en idé som han kunde ställa upp på. Gick riktigt bra, han är ett proffs förutom att han är riktigt trevlig och har en bister form av humor. Var ute på en balkong och gjorde intervjun. Vinden frös mina fingrar ordentligt, men det var bara att bita ihop. Det gjorde att vi hade Laugavegur under oss och viken i bakgrunden tillsammans med de mäktiga bergen.

Hann med ett besök på en vegorestaurang i hörnet Laugavegur och Klappastigur mellan jobben. Gott och lite skillnad från alla finvarianter av skräpmat vi ätit dyrt. Vi bor på Klöpp på Klapparstigur, så det mesta som är centralt är ruskigt nära.

När vi kom i torsdags gick vi direkt ut och åt på Vegamót. Hittade dit direkt, var som allt annat bara ett stenkast bort. Tipset kom från en vän på Aftonbladet Resa. Skulle vara resonabla priser och god hummerpizza. 60 kronor ölen och strax under 200 för en pizza har efter det visat sig vara just resonabelt i den här stan. Hummerpizzan var god, ölen Viking inte lika god (vi gick tillbaka till Vegamót i lördags för sen frukost efter inspelning provade kombinationen hummerburrito och Thule istället, och det var bättre. Hummerburrito är toppen). Vi brydde oss inte så mycket efter försenat plan och buss från flyget som gick sönder på vägen in. Minisallad på flyget hade inte riktigt gjort mig till en gladare människa. Vi hann också med att ta en öl med Haukur i Reykjavík! på Kaffebarinn. Haukur är vår guide så ville bara prata lite strunt med honom för att bekanta oss. Visade sig att han är en toppenkille, och kommer funka utmärkt som guide.

I fredags drog vi ut till förorten och det något anonyma hus som är Greenhousestudion. Vi träffade Valgeir Sigurðsson och Ben Frost där för att prata sound. De var mycket trevliga och lagom loja av att sitta där ute i sömninga förorten och ratta varsitt soundtrack. Var kul att träffa producenten som gjort några av det senaste årets grymmaste skivor. Han har bland andra spelat in Björk, Maps och senaste CocoRosie. Ödmjuk herre trots det. Vi tog oss därifrån efter ett par givande timmar. Tillbaka hem, dumpade grejerna och bestämde oss för en restaurang på Baldursgata, en gata som mest är bostäder. Þrír Frakkar visade sig vara rätt dyrt (runt 400 kronor), men det var gott. Jag åt en fisk av något slag, Jonas fick val. Galet på nåt sätt, men jag förstår honom. When på Island... Vi spottade Tiina Rosenberg från F! innann vi gav oss av, något vi tyckte var märkligt på Reykjaviks bakgator. Hon pratade politik.

Väl tillbaka på hotellet tog vi reda på var vi skulle, visade sig vara 100 meter bort. Födelsedagskalas på Barinn, och Reykjavík! skulle spela. Vi gjorde en intervju, spelade in livet som var i ett hörn på ett fyrkantigt rum och gladdes åt att det gick så bra, och framförallt att bandet var så bra. Några tekniska missöden tog ner oss på marken en stund, men efter det gav vi oss i kast med nattlivet. Stan som bara haft öl på uteställen sen 1989 vet hur man festar. Vi orkade bara med Barinn tills de började spela stadshotellsdisko från mitten av 90-talet. Följde med sällskapet till Boston ett par hundra meter bort, pratade svenska med ett par tjejer som bott i Finland och Sverige, och musik med en förvirrad fransos som hade Yngwie Malmsteen som idol. Sen gav vi upp.

Lätt tagna av den sena natten gav vi oss iväg på vad som skulle bli lördagens enda inspelning (på grund av sjukdom och hardcore). På en vind spelade vi in en låt med Rökkurró. Ja, efter att ha flyttat runt möbler och väntat på att de skulle få ordning på strängproblem som aldrig löste sig. Bra lät det i alla fall. Sa att vi skulle ses på Gavin Portland, Dys och I-Adapt på kvällen och tog en taxi till mat. Hungriga som få. Efter I-Adapt hade vi tänkt spela in Sudden Weather Change som har replokal på andra sidan väggen från giget betraktat. Det blev inget med det då de höll på mycket längre än väntat. Kanske inte så konstigt då det var deras avskedsspelning. Det stagedivades konstant, till och med ljudteknikerna var uppe och vände ett par gånger, och det gästades frekvent. Uppblåsbara badringar, hajar och plastsvärd for omkring och folk surfade iförda kalsonger och galna huvudbodnader. Roligt, men vi var trötta och insåg att kvällen kunde bli sen. Ställde in inspelningen till förmån för klippbilder som behövde tas medans det fortfarande var helg.

Igår tog vi en hyrbil och for iväg till Geysir, vattenfallet Gullfoss och Blå lagunen. Det var svinkallt, blåste hårt och snöade en del. Var kul att köra bil på landet, men inte lika kul för Jonas att ta klippbilder i halvstorm. De varma källorna var vad vi behövde i alla fall, och blev en bra avtrappning på strapatser som blev mer krävande än vi trott. For upp i Perlan när vi kom tillbaka också. En byggnad på en kulle som ser grym ut på utsidan, men som är rätt trist på insidan. Bra bilder över stan i alla fall.

Avslutade med mat på Oliver (precis runt hörnet på Laugavegur) som var dyrt och verkligen inte speciellt. Skaldjursrisotton var mer av en sopppa i djup tallrik. Provade Gull där och senare Egils lager på ett annat ställe efter att ha letat efter någon med resonabelt utbud på öl. Det finns inte. Viking, Thule, Gull, Egils Lager och Premium har vi provat. Tror alla är isländska. Alla är ungefär samma. Jaja, har inte den irländska puben bättre utbud än de vanliga tjeckerna på flaska så finns det nog inte så mycket att hoppas på.

Snart ska vi ge oss av och träffa Ólafur Arnalds på hans skola för en inspelning med flygel och stråkar. Blir nog fint. Sen ska vi göra av med mer pengar på mat.

Jag har tagit sjukt mycket bilder, men jag har naturligtvis inte tagit med mig sladden så jag kan föra över dem. Får vänta tills vi kommer hem.

Lyssnar på: Rökkurró - "Það kólnar í kvöld..."