tisdag, juli 31, 2007

In The Nervous Light Of Sunday



Glömt att säga att jag for ner för att se Buck 65 häromdagen. I söndags närmare bestämt. Fick en påminnelse via msn, och fem minuter senare var jag ute genom dörren. Klockan var 18:20 nämligen, och enligt Debasers hemsida skulle han stå på scen klockan 18:00. Såklart var det inte så, och jag fick vänta till 20:00 innan han stod där på utescenen framför en förväntansfull och rätt kall publik. Han i nackkrage och jag i T-shirt. Jag var lite sur för att jag missade två andra spelningar för att den här var senarelagd (något som jag verkligen inte gillar, även om jag ibland senarelägger saker själv, damn it).

De skivor jag hört blir snart ganska trista, men live funkade det nästan hela tiden i två timmar*. Det är underhållning och bra kvalitet på låtarna. Han scratchar lite, övergår i att sjunga Fine Young Canibals och sen sluta för att spela originalet till "Johnny Come Home", pratar om rötterna till hip hop (guldåldern stämmer med hans High school-år) och pratar om att han hela tiden tittar mot ingången för att en tjej han älskat bor i Malmö, och att han hoppas att hon ska dyka upp (vilket hon inte gör). Han har bra historier, med eller utan backtracks. Som sagt, underhållning värd att lägga två söndagstimmar på (även om det blev tre och en halv).

___________________________
*Jag har sett Buck 65 förut, men det har jag ganska svaga minnen av. Tror att det beror på att jag släntrade omkring och såg en rad band på Malmöfestivalen förra året utan att egentligen fastna för något.

I've Had It With Humanity



Chumscrubber (eller Painkiller på svenska) var en postiv överraskning. Amerikanska kids fast i förortshelvetet och deras oförstående föräldrar. Gammal historia, men lite lagom lummigt berättad. Händer inte så mycket, men hantverket är rätt gediget. Några övertydliga planteringar och kanske nån lite lökig historia, men jag gillar den. Bra skådespel av huvudkaraktärerna.

Såg både The Last Kiss och Music and Lyrics igår. Båda var ungefär som jag trodde. Båda passade mitt dåvarande dåsiga jag, och jag ifrågasatte inget högljutt. Kanske inget att skriva hem om, men regniga dagar med lågt ställd krav kan de vara värda att se. Särskilt själv.

Plaster Casts of Everything - Liars

måndag, juli 30, 2007

This Is All I came To Do

Hej. Såg Borat igår. Överskattad, men inte lika trist som jag trott. Den hade sina poänger. Idag när jag lämnade tillbaka den så fann jag mig själv hyra fyra nya filmer. De hade någon form av erbjudande, 129 för fyra filmer i en vecka. Blev inget av Bergman, inte heller någon annan regissör med tuggmotstånd (det blev Painkiller, Illusionisten, The Last Kiss och Music and Lyrics). Jag är lite sugen på alla fyra faktiskt, utan att egentligen veta något om dem. Jo, jag vet att jag hyrde en av dem trots att Hugh Grant är med. Siskel och Ingmar skakar på huvudet där i sin himmel.

Vila i frid Ingmar Bergman

Bergman dog i morse, 89 år gammal, i sitt hem på Fårö.

DN
SVD
bergman.com

söndag, juli 29, 2007

Heja uteserveringen II



Ååååh. Six Organs och bra support. Gratis. Jag hade fan blivit helt bananas över det här. Å andra sidan är jag inte helt normal. Hidden Hands Viva El Patio på söndag, alltså den 5:e. Kram och puss. Hoppas vi ses.

Pure Unevil


Iraks flagga i den version som regeringen sedan 2004 använder. Enligt Wikipedia.

Gick en sväng på stan idag. En lång rackare. Det visade sig att flera olika butiker jag aldrig hinner besöka faktiskt var öppna idag. Möbelaffären besöktes och jag sa till om att han skulle lägga undan lite hyllor åt mig om han får in. Bra, det är något jag tänkt göra länge. Passerade Svensson och köpte ett par grå jeans av tjejmodell i storlek 29 och en tischa i L. Sjukt omvänt och snurrigt. Byxorna satt bra i alla fall. De enda som inte var raka var tjejmodellerna, och tydligen var de storlekarna större än herrstorlekarna, så därför kunde en stor en som jag få plats i dem. T-tröjan var från danska Tom's Apparel. Fanns inga medium, så jag får hoppas att den krymper. Passerade Pressbyrån och kom på att jag faktiskt inte köpt sista numret av Sex så det gjorde jag. Hittade franska tidskriften Nuke också, men lät bli att köpa. Den var för dyr, och jag är dålig på franska.

På väg till Konsum så såg och hörde jag en parad av bilar fylld med flaggviftande irakier. Spänd på vad som kunde ha hänt gick jag hem och kollade DN. Hade nog hoppats på mer än att Younis Mahmoud blev matchhjälte efter en tät match mellan Irak och Saudiarabien i Jakarta. Att de till följd av detta tog hem finalen i Asiatiska mästerskapen. Den här bloggen handlar om mycket, men inte förrän nu har jag skrivit om fotboll. Antagligen kommer det dröja innan det händer igen. Men jag kan ju ta tillfället i akt och gratulera Irak till vinsten.

lördag, juli 28, 2007

Fading Lights and Distrant Memories


Södertälje Syd.

Lämnade just Strängäs med bil för att åka tåg från Södertälje Syd. Varit hemma med mor i två dagar efter att hon varit nere hos mig tre, fyra dagar. Vi har jordfäst hennes vän som hon delat livet med i åtta år. Verkligen inget roligt alls. Vi skrattade i natt i alla fall. Mellan alla historier om henne och Hans-Åke som hon redan berättat flertalet gånger. Vi har haft några rätt bra dagar tillsammans jag och mor, men vi är alltmer olika (så bra som man kan ha det i en sån här situation). Jag är ingen mästare på sorg direkt, så att ha mig som stöd i en sån här situation är kanske inte förstahandsvalet, men jag tror att det var bra att jag var där. Nu är jag helt slut av allt pratande och alla minnen. Jag är helt enkelt inte van.

Vi pratade en del om mormor och morfar i natt, de gick bort med ett halvår mellan dem 2001. Har för mig att det var så ungefär. Vi pratade om att de från början bodde på samma gata, eller till och med i samma hus, som vi när jag var litet barn. Det var på Tegvägen i Södertälje. Jag frågade mor om hur det var när jag var liten, hur mycket tid jag spenderat med mormor som var hemmafru och sömmerska. En hel del var det tydligen. Jag var ständigt sjuk fram till jag var tre, och det var mest mormor som tog hand om mig. Det var alltid nåt med halsen. Blev bättre när vi flyttade ut på landet när jag var tre, 1977. Det märkliga är att i samma veva flyttade mormor och morfar från den adress jag minns mest när jag tänker på dem. De bodde nämligen vid Södertälje Södra ett tag efter de flyttade från Tegvägen, och där får mina minnen mig att tro att jag hängt mycket, men det är inte sant, och dessutom bodde de inte där särskilt länge. Jag minns i alla fall lägenheten, sängen, tavlorna i hallen, grannen som var sjöman och att jag stod och tittade storögt när mormor sydde, klädde provdockor och hade damer över på besök för att måtta dem för nya klänningar. Jag minns att jag tyckte det var lite läskigt att tågrälsen var så nära fönstret och att det dånade förskräckligt när tågen rullade förbo. Jag har väldigt dåligt med minnen, så att jag minns den lägenheten så starkt trots att jag bara var en tre, fyra år tycker jag är häpnadsväckande.


Utsikt från ett hus vid vattnet i Strängnäs.

Jag tyckte väldigt mycket om min mormor och morfar. Särskilt mormor tror jag. Jag har alltid beundrat kvinnorna i släkten. Kanske beror på just mormor, och att min mor och far separerade när jag var sju och att jag därför växte upp med min mor. Tror kanske också det beror på min farmor som varit en väldigt stark kvinna. Hon började som bondmora och har efter det jobbat som chef över kockarna på Bondängens anstalt i många år. Hon har alltid tagit hand om alla och gjort mäktiga storkok. Hon är danska från början, och är väldigt förtjust i stora tillställningar med släkten, något som jag faktiskt alltid tyckt om. Kanske för att jag inte alltid var med, och för att min släkt är så splittrad.

Besökte farmor och farfar igår efter begravningen. De är gamla och har flyttat in till en lägenhet i Mariefred, men de har verkligen inte slagit av på takten och de är vid riktigt god hälsa för den ålder de är i. Födda 1923 och 1925 tror jag. Numer jobbar de ideellt åt hembygdsföreningen och på ett kafé för gamla, de går på kurser och sjunger i kör. Det är farfar som sjunger, och farmor har istället en kurs för män som lär sig laga mat. De är alltid glada över att jag kommer över, och min mor (som har mer kontakt med dem än jag) påpekade igår på balkongen att de alltid rår om mig så mycket de kan. Det ska ätas ordentligt och drickas kaffe, lättöl och allt annat som kan letas fram. Sen ska släkten gås igenom, vad de gör, vilka jag träffat och varför jag inte träffar dem oftare, när vi kan ses igen, och sen minnen från tidigare träffar och barndom. Jag tröttnar inte på dem, kanske för att jag känner mig så hemma och så hemtam med farfar och farmor. Jag är verkligen en del av den släkten. Jag känner det. Samtidigt så tror jag att jag har många drag av min mor också, ska inte gå in på det nu, men det är rätt tydligt vem jag brås på i olika situationer. Allt gott om min mor, det är hon som uppfostrat och tagit hand om mig, men ibland önskar jag att jag spenderat mer tid med min farfar och farmor än jag gjorde som barn. Min far har jag ingen kontakt med längre (lång historia, rätt odramatisk och tråkig), men jag får all information om honom och hans familj ändå.

Mor åkte in till Södertälje Södra på rutin idag. Jag lät henne, för jag hittar inte till Södertälje Syd. Det gjorde inte hon heller. Tågen har inte rullat förbi där på många år, men pendeln från Märsta går dit, och mor har hämtat min syster och hennes familj där många gånger (de bor i Märsta av alla ställen). Kul på nåt sätt att se mormor och morfars gamla hus, komma ihåg att Ö&B brukade vara Obs! och så vidare. Vi hann till tåget i alla fall, mest på grund av att jag och min mor är lika på det planet. Vi missar inte tider om det är viktigt.

Glad över att vara på väg hem nu. Fem dagar med min mor har jag inte spenderat sen jag var tonåring, men samtidigt, det är förjävla tråkigt att hon förlorat sin bästa vän.

torsdag, juli 26, 2007

Black Branches

Snart off. Hann boka en biljett hem från Strängnäs (Södertälje blev det då jag inte pallar vänta längre på bytet än det tar att köra mellan) och en tripp till Dublin. Ska bli kul att åka dit igen. Har inte varit där på nästan exakt tio år. Köra upp idag. Ska kolla om det går att koppla in iPoden. Hoppas, hoppas. Tyvärr blev det kvavt även idag. Inte idealiskt för mig. Sju timmar i varm bil. Har fått en macka och en kaffe i alla fall. Packat Gilmore Girls-boxen för hemresan. Tror dessvärre jag tröttnat lite på den serien. Borde skaffat andra, men vafan.

onsdag, juli 25, 2007

Tail at Prospect Peak





Hej. Idag har jag handlat en massa grejer för att det var lön. Massa snus, IKEA-grejer, whisky, en skiva med Racco-oo-oon och... inget mer tror jag. Köpte även en del öl efter tolv på konserten igår (under tiden These Arms are Snakes spelade). Vidare har jag sett lite av skåne, ett fik på landet och Neil On Impression på Café Revolt. Jag har även ätit broccoli och gorgonzola-pizza på Siciliana. Imorgon ska jag tvätta och åka hem till Strängnäs. Jag önskar just nu att alla dagar var roliga dagar. Dessutom undrar jag över folk som raderar inlägg på sina bloggar. Det har jag minsann aldrig gjort. Om ni undrar över varför alla bilder blir sämre och suddigare så kan jag säga att det inte är meningen (Neil On Impressions enda ljus var från projektorn). Hejdå.

tisdag, juli 24, 2007

See and A













Roligaste helgen på länge. Tog på tok för lite bilder. High Five-premiär och helhelgshäng med Cap Pas Cap. Fest torsdag till söndag morgon. Galet, roligt, underhållande, givande och glädjande. Har inte skrattat och ljugit såhär mycket på ett bra tag. Som sagt. Debaser, KB, Metro, Pickwick, Rundgång och Folkets Park, men mest hemma hos mig med skivor och öl. Ni får tro mig eftersom jag inte har bildbevis.

High Five var överfullt med folk och de flesta verkade gilla det. Så kul. Peppad inför nästa gång med Cut City och Ikons.

måndag, juli 23, 2007

Kinky Afro

Skulle dra igång P4 åt mor att sova till. Fick inte igång skiten, men fick P3 att funka. Kompis Saras P3 Pop var igång, och det stod att det skulle bli Madchesterspecial. Höll på att trilla av stolen, men när jag väl satte igång radion efter veckor utan att ens fundera på radiokanalen så skulle det äntligen blir nåt jag verkligen ville lyssna på. Det var inte rätt program som annonserades, men det var juste ändå. Om jag lyckas nästa måndag kommer jag bli glad. Drunken Buffoons och några till har ju jobbat på gospeln ett bra tag. Skönt att fler vill. Läskigt fresten att en snubbe hängde ut lite för mycket vid DJ-båset (på ett skumt sätt) för att jag spelade Happy Mondays och Stone Roses i fredags. Mer info om den kvällen snart. Ska bara lägga in bilder.

P3 är förövrigt oftast ledsamt trist och till och med dåligt, sett till helheten. Jag tycker det är tråkigt. Många bra människor som jobbar där. Kunde vara hur bra som helst.

Sen uppdatering: programmen som går nu är repriser. Det sa jag aldrig.

Shelflife



Jag har blivit med ny(gammal) hylla!

onsdag, juli 18, 2007

God Hates The Faithless

Jag har funderat en del över kristen arbetsmoral. Framförallt de senaste dagarna. Försökt minnas skillnaden mellan Calvin och Luther. Har fortfarande inte klarnat till helt, men läste nyss att Luthers tredje tes var i närheten av det jag funderade på (det här kring hårt arbete och frälsning): "att göra ett gott arbete är att tjäna gud." Jag presenterade nyss resultatet på MSN och fick svaret: men då är det väl bara att sluta jobba då, jag som inte tror på gud. Logiskt.

Hörni, förresten. Jag blir fortfarande våldsamt provocerad av skrivande journalister som skriver i fjor istället för i fjol.

tisdag, juli 17, 2007

"Bongos? Det heter faktiskt Djembe!"


Bilden är snodd från danse-africaine.net och har inget med Malmö eller Möllevångsfestivalen att göra.

Städar, eller rättare sagt: plockar upp grejer från golvet just nu. Har gått på halvfart i ett par, tre timmar. Lite avbrott för mejl, kaffe och snusinköp på hörnet. Inte så peppad med andra ord. Har ingenstans att stoppa grejerna jag plockar upp heller. Det gör sitt till. Blir mest sorterande och strukturerande. Tenderar bli stökigare innan det blir bra bara. Så nu är det paus igen.

Gick in på Möllevångsfestivalens hemsida för en koll på fredagens program (inte att förväxlas med Malmöfestivalen, den här helgen är det hippiesarnas och punkarnas tur att ha kul). Vet att det är en del jag vill se på festivalen, men det är likväl lite roligt att läsa programmet med tanke på vilka som arrangerar (fördomar och åter fördomar, jag vet, men visst kan jag få skratta lite ändå mitt i allt jävla fejande?).

"Invigning
Fredag 20 Juli 16:00 - Torgscenen (Möllevångstorget)
Vi öppnar festivalen på typisk möllan manér med trummor, dans och kärleksbudskap."

Dessa jävla trummor! Beskrivningen är dessutom toppad med en skön särskrivning. Lite senare i programmet:

"Vincent Vicious
Fredag 20 Juli 19:20-19:50 | Friluftsscenen - Pop & Rock (Folkets park)
Det här är lycka i all sin form. Håkan Hellström kan hänga sig själv, här har vi 8 färska sommarhitsmakare."

Får man skriva så i programmet? Jag tycker nog inte riktigt det. Mer galenskap lite senare:

"The Itch
Fredag 20 Juli 20:00-20:35 | Barnens scen - Hårdrock (Folkets park)
Välljudande rifforienterad skrevrock - som soundtracket till en suverän fredagkväll."

Skrevrock på Barnens scen? Det är inte mycket som ändrats sen jag var barn med andra ord. Eller är det föräldrarna som styr barnen mot den smaklösa rocken för att de själva växte upp med den? Vad vet jag, ungarna kanske får en suverän fredagkväll (sic) Humor!

Lutar åt att jag hänger på vår egen klubb på Debaser och går ut och kollar banden på rivningstomten. Ska bli kul. Har inte hört så många av dem. Synd att Ahrm spelar på Rundgångs nypremiär samma kväll. Blir en massa spring och säkert en massa missat.

Förtydligande: jag tycker att Malmö är toppen och jag gillar trummor. Jag gillar inte alltid de som trummar, och ibland kan jag tycka att amatörer på jazztobak förstör nåt som i grunden är fint. Stavfel och annat unnar jag dessutom mig själv ibland, men inte officiella program.

måndag, juli 16, 2007

Do It Right

Jag är peppad, stressad och lite nere. Allt på en och samma gång. Känner mig lite obalanserad. Saker jag måste ta hand om. Andra saker som jag inte kan göra nåt åt. Klubben kommer bli kul, det förutsätter jag. Måste bara lösa en massa saker innan dess. Saker jag inte gillar att göra. Städ, fix och don. Nån som har fyra madrasser att leverera hit?

Pank är jag tydligen också. Spelade mot öl häromdagen, mot mat på onsdag. Det kanske är det nya. På fredag ska jag visserligen få betalt, men då är det inte för själva spelandet. Fattar verkligen inte hur andra har råd att ha semester och gå ut (andra går ut hela tiden utan att ha semester, fattar jag inte heller hur man klarar av).

Stranden ikväll en sväng och sen en längre cykeltur. Stötte på lite folk ute, men kände inte för att tränga mig på. Lite samma visa som de senaste dagarna, känner att jag hänger lite väl mycket själv just nu. Har liksom ingen naturlig plats. Ingen verkar ha samma cykel som jag på sina dagar. De jag träffar mest har det verkligen inte. Sammansvetsat gäng som verkar gå ut mer än mig. Fattar inte hur de pallar.

Fler dödsfall i familjen fick jag rapport om idag. Känns inte bra.

söndag, juli 15, 2007

I Love Livin' in the City

Riktigt kul att spela skivor igår. Hade nog trott på mer folk, men det var ju inte det allra bästa vädret. Justa snubbar från Manchester spelade skivor inne på Debaser sen. Fick en timme till dans till dem när uteserveringen stängde. Lite pinsamt likt vad jag hört från franska DJ:er på sistone, komplett med "Killing In the Name Of...", men det var skoj i alla fall. Sen vidare till Vinylbaren där två vänner spelade skivor. Drack en öl och en gammel, sen vidare till Donau för frukostbröd och hem. Nu har jag så ont i nacke och rygg för att jag bar en miljard skivor igår, och snart måste jag göra om det. Fast åt andra hållet. Vill fika, men vet inte riktigt vem jag ska ringa. Blir i alla fall en kväll på soffan. Hoppas jag. Tror jag.

fredag, juli 13, 2007

HIGH FIVE!



Nya klubben nästa fredag. Hoppas alla som kan kommer. Det blir två bra band (Cap Pas Cap från Irland och Chronic Heist från Stockholm), en drös skivspelande vänner, tikilounge ute och introtävling. Ingen behöver klä ut sig, ingen behöver känna sig obekväm. Alla deltar på sitt eget lilla vis. Jag hoppas bara att långbyxorna är på (på killar, pojkar, män). Alla kläder är ok. Utom kortbyxor på krogen.

Party, party.

tisdag, juli 10, 2007

Fear and Loathing in Las Vegas



Jaha, nu var det semester då. Film och böcker av Hunter S. Thompson har bjudit på en bra start rent underhållningsmässigt. En del annat som är skit, men jag tror det kan vara för privat. I alla fall just nu.

The Old Man Down The Road

Kul kväll. Tack hörni.

lördag, juli 07, 2007

Soulsavers


Mark Lanegan kan sin grej. När det är bra är det fan så jävla fint. Inte så mycket soul, men fint. Som sagt.

Findrink


Gott sällskap.

Ny scen


Plötsligt klarnar det. Finns en ny scen vi missat. Jag förväxlade med förfestivalens scen. Jaja, vi hann i alla fall upptäcka den lagom till taxi, taxi! toppen. Det regnar lite igen, trist. Men samtidigt, vi hängde just med förra året holländska grannar på parkeringen.

Parkeringsplatsen igen


Strax efter festivalens första dusch med första ölen i hand. Småkallt och lite blåsigt, men inget regn.

Slaraffenland


Klockan är 12 och vi ser första bandet. Skönt att det för en gångs skull inte är fullt.

Helan går


Håkan förklarar och sjunger helan går för en danska som låtsas vara svensk. På tre olika språk.

fredag, juli 06, 2007

Mer av samma


Folk är inte kloka.

New Rave


Unga människor, kanske danskar, har tagit till sig modet som i vanliga fall mest ses på the prom.

Vissa har mer kul än andra


Lermannen bor på mediacampingen. Undrar just vad han jobbar med.

In style


Det handlar inte bara om lera och väta på festivalen. Vi tror och hoppas på att det är fleas.

Framför Orange scen


Ryktas om 90 mm regn igår. Låter mycket. Även om det inte är sant så var vi riktigt blöta i några timmar under kvällen. Såg visserligen bara band på gamla gröna (arcade fire, mastodon) och nån mer tältscen (lcd soundsystem). Idag väntar jag mest på intervju och hoppas få se några av de åtta band jag ringat i programmet.

torsdag, juli 05, 2007

Cripple and the Starfish.


Niklas och jag.

Roskilde, mediacampingens parkering.


Regnet är inte så farligt och leran är på annan plats. Fukten i vagnen är en annan sak. Alla goda saker är inhandlade på vägen, incheck gick riktigt smidigt och nu väntar första ölen.

Off the Grid

Jag har packat grejerna nu. Förberett för festival i lera och helvete. Men som någon slags rutin har jag lagt fram kläder jag gillar inför resan ner imorgon. Jag kan inte för mitt liv börja dagen med att dra på mig det nya regnstället i PVC från Rusta. Det går bara inte. Gummistövlar? Visst, de är packade som flera gånger förr, men hitills har de använts i fem minuter (på Arvikafestivalen för tusen år sen då jag var praktikant och minsann skulle vara beredd att göra allt jag behövde). Jag gillar dem inte, men vet att jag kanske är tvungen att bita i det sura den här gången. Vi får se. Jag har dubblat upp med två par slitna Cons. Jag har med åren bara blivit mindre smart vad gäller såna här saker (låt oss kalla det fåfäng, jag skiter i vilket). Orange PVC och gröna stövlar är inte snyggt, skönt eller särskilt trevligt. Men visst. Krävs det så. Vi får väl se. Monsunen och lervällingen vs. Mikael och Håkan. Game on. Jag har sparat premiärspelningen av nya Beastie Boys till bilen imorgon. Allt för peppens skull. Kanske skulle jag ha tröjan jag köpte när de spelade där sist? Nä. Inget sånt. Jag tror allt kan bli än bättre. Men visst, det hade varit fint att ha Patrik på plats.

onsdag, juli 04, 2007

Halfway Between the World and Death






Den stora tröttheten drabbade idag. Kanske inte konstigt när det är dåligt väder och semestertider. Kan också ha att göra med Accelerator i helgen och spelningar varje dag sedan dess.

Jag behöver ordna saker. Ligger efter. Regnkläder måste handlas. Snus måste skaffas. Jobb måste göras. För att inte tala om itutagandet med förfallet på hemmafronten. Men vem försöker jag lura angående städning? Jag vet ju hur det slutar. Jag gör ett absolut minimum av det som behövs.

Vaknade nyss och ställde in gemensam frukost. Tänkte på att några jag känner kommer vara i New York samtidigt som jag åker till Roskilde. Just den här morgonen skulle valet vara enkelt. Antar även imorgon då regnet kommer att vara en plåga.

Jag ska lägga mig under täcket en liten stund till, sen ska jag sätta fart. Först upp med bilder på Talking to Teapots, Deerhoof och The Clientele (jag vet inte varför jag såg det sistnämda bandet, men det var över förväntan och gick att se igår då jag var lika tillbakalutad som musiken. Gillade när de gick loss lite mer, särskilt partierna när han inte sjöng. Deerhoof var långt mycket bättre än sist vi såg dem på Emmaboda. Antar att förväntningarna var lägre. Aldrig varit mitt favoritband, men jag gillar dem och framförallt avigheten hos dem).

Fick förövrigt frågan om vad jag gillar för musik igår igen. Jag kan verkligen inte svara på den. Vet inte vad jag ska säga riktigt och börjar alltid i fel ände.

Danskarna har ändrat sig igen. Åt rätt håll. 18 mm istället för 25 mm. Låter bra. Nu kan de se till att hitta ännu bättre uppgifter. Tycker jag.

tisdag, juli 03, 2007

Suddenly There Is A Change

Nu har danskarna tydligen ändrat sig. Nu hävdar de att torsdagen kommer innebära 25 mm regn. Väntar vi en ny syndaflod?

måndag, juli 02, 2007

Take Your Time


Far i Hatten, Folkets Park. 070701, 21:14.

The Firing Of The Midnight Rain


Roskilde 2006. Fint väder, bra sällskap och mycket pepp.

Det verkar som att det kommer bli ett äventyr det här med Roskilde i år. Det är väl bara att bita ihop, men SMHI säger att 15 mm på ett dygn (som det ska regna onsdag, torsdag) är rikligt. Som jag förstår det. Rikligt är alltså mer än mycket. Hoppas jag läst fel. Skriv mig en rad om du vet nåt om sånt här. Danskarna skriver ut per dygn, och det verkar som att SMHI oftast redovisar per timme (men inte i fallet med 15 mm vilket förvirrar). Det ska regna 6 mm på fredag också. Bara sol på lördag, kanske söndag. Jaja. 2006 hade jag stundtals min bästa festival någonsin, så det får väl räknas in i paketet. Vi slipper ju tälta i år i alla fall.

DMI
SMHI

Come Another Rain Down









Jag tror det var Håkan Steen som skrev i Aftonbladet att det var 5000 som kom ut till Universitetet till slut. Tror också att det var den siffra som arrangören siktade på. Allt gott i så fall. Innerstadsfestivaler är ju bra, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om dem. Gillar den där grejen med att verkligen åka iväg och ta det goda med det onda. Att inte ha möjligheten att ge upp hursom. Jag tycker den här var lyckad. Bandmässigt, arrangemangsmässigt och rent logistiskt (även om jag svor en del över onödiga köer när det inte verkade vara nåt folk där). Scenerna var bra, personalen toppen och ljudet över all förväntan. Tack, det behövdes verkligen. Sen var ju backstagebaren en glädjande bagatell. God öl, bara god öl. Bara det finaste av de belgiska, tyska, tjeckiska och engelska. Som sagt, en bagatell, men en fin liten sån.

När vi kom på fredagen var det rätt mycket kvar att göra för dem. Staketbyggen och annat. Men det löste sig. Det gör det alltid. Inte hört om några incidenter heller. Varken våld eller annat trots att en vakt sa att han hittat knivar och så. Skönt.

Att Peace & Love och Metal Town låg samma helg lär ju knappast ha påverkat festivalen nämnvärt, men för mig kändes det trist. Jag gillar inte riktigt nischade festivaler. Jag vill ha blandning. Jag vill kunna se Jamie T och ISIS. Bra musik är inte beroende av genrer. Läst en del om den pågående krisen för Hultsfred kontra de andra, slutsålda, festivalerna. Det har sagts bland annat bero på nischandet. Jag tror inte på det. Tror mer på fingertoppskänsla. Mer på att vara som sin målgrupp. Om det är samma sak som nisch, fine, men det tycker jag inte att det ska behöva vara. Fattar Sweden Rock och så, men jag vill inte bara ha den typer av festivaler. Fan, Roskilde säljer ju ut, det är den festivalen som Hultsfred ska jämföras med (kanske även Peace & Love då), inte någon av de mindre. Sak samma.

På fredagen hann jag med att se Danielson, Loney, Dear, Electrelane, ett par låtar Gossip (borde verkligen sett mer, men gick med på paus med öl för det lät fint), det mesta av ISIS, TV On the Radio och 20 minuter Hold Steady (som jag verkligen ville se, men som jag fick köa in för). Efter det var jag så nöjd att jag inte riktigt ville se mer före CSS, men sällskapet var fint och jag missade dem med. Har sett dem två gånger tidigare, så det var ju ingen större miss, men det hade varit roligt att se dem spela "Pretend That We're Dead" med L7. Får väl hoppas på att de spelar den i Roskilde också. Drog in till Terassen i stan efter baren stängde och såg slutet på Wolf Club vs. Eros Video. Träffade Svante och några av Damn! + Jaleel från TV On the Radio en sväng. Sen stängde även de så då var det bara att gå hem.

Lördagen visade sig erbjuda sämre väder så det blev en del inomhushäng. Skulle ju göra en intervju också. Såg O'Death, sen gick jag in till inspelningsplatsen och kollade Jamie T spela en låt för oss för att sen göra min intervju med rätt lågmälda Maps. Hann iväg på lite Kate Nash och sen Maccabees före peppen startade inför Brighblack Morning Light (största peppen efter Hold Steady bland jobbgänget). Var där tidigt och såg hela trots värmen i lokalen. Mycket folk där hela konserten trots sirapstempot. Gick och hälsade och pratade lite innan det var dags för Maps som fullkomligen golvade. Riktigt bra med band. Vidare på Jamie T som mest sabbade sina låtar då bandet inte är nåt vidare, och sen var det samma historia igen. En öl blev flera, Sea & Cake missades tragiskt nog, och jag blev kvar på backstage en stund då de andra såg Rufus. Missade Studio som jag inte trodde på utomhus (i tält), men som tydligen hade varit riktigt bra, men gick på Bright Eyes som var en besvikelse. Fullt band. Dubbla trummisar, stråksektion och allt (alla i vitt), men stämningen på scen var alldeles för uppstyrd. Lite för professionellt helt enkelt. Visserligen spelade han en rad bra låtar, men det känns lite som jag är klar med Conor. I alla fall för ett tag. Tackar för den handfull konserter jag sett, vi ses när peppen är högre. Stack till stan när det var över. Debaser var för lång kö, Skeppsbar ville inte ha mig och det hela slutade på McDonalds, sen en taxi hem. Lika bra det. Söndagen var ju söndag som vanligt.

Hann hem och lämna grejer för att dra vidare till Folkets Park och stället Far i Hatten. Thanksgiving och Francois and the Atlas Mountains spelade lite vingligt inför en liten tapper skara, och det var bitvis rätt fint. Skönt att vara hemma. Trodde aldrig jag skulle säga det. Nu ska det packas upp och peppas inför Debaser och Deerhoof.

Topp 5 konserter Accelerator 2007:
The Hold Steady
Maps
ISIS
Brightblack Morning Light
TV On the Radio

Mindre bra grejer:
Electrelanes ljud. Gitarrvägg är bra, men inte när den bara är diskant.
Maccabees Bloc Party spelar Strokes. Trist och väntat trots bra genomförande.
Att Jamie T låter en grupp fyllon sabba hans bra låtar (fast det var grymt när de spelade "Looking For New England" av Billy Bragg).
Att jag missade Sea & Cake, CSS, Studio och nästan hela Gossip.

Hedersomnämnande:
The Hold Steady ser inte riktigt kloka ut, men de var så glada och peppade samtidigt som de lät bra och spelade lite charmiga fel att det inte hade spelat någon roll om de så hade haft lepra och stått på huvudet nakna. Många band kan lära sig nåt av det här brokiga gänget gubbar.