tisdag, januari 27, 2009

Storløkken tillbaka i stan

Tisdag i Malmö, och det betyder jazz. Vinterjazz närmare bestämt, och även om jag inte tror jag kommer se så många av dessa konserter så hoppas jag hinna se Elephant9 i alla fall. Blir nog toppen, för även om det kallas fusion så är det fortfarande Rune Grammofon som släpper.

Från Jazz i Malmö:

Vinterjazz 2009 • 25 januari – 6 februari
Under festivalen VinterJazz 2009 jammas det intensivt på jazzklubbar i hela regionen och runt om i Norden. På båda sidor Öresund bjuds högkvalitativ jazz av såväl internationellt som svenskt och danskt snitt. Vinterjazz är en årlig festival som fokuserar på artister med nordisk anknytning.

ELEPHANT 9 • Tisdag 27 januari på Victoriateatern
Elephant 9 är en av de centrala grupperna på den glödheta norska jazzscenen. Denna elektriska och eklektiska trio had skapat en säregen blandning av jazz, rock, prog och psychedelia. Med klaviaturisten Ståle Storløkken (Supersilent, Humcrush, BOL) i spetsen på orgel och Rhodes associerar man gärna till Miles Davis Bitches Brew-period, Tony Williams Lifetime och Weather Reports tidiga plattor. Med andra ord: fusion från guldåldern!

Inga kommentarer: