fredag, januari 02, 2009

Being Is More Than Life

Det blev en stillsam tillställning framför brasa på tre i en villa i Båstad på Nyårsafton (fem om hundarna räknas). Det dracks öl, åts tex-mex och spelades nedladdat från husets PC. Blev allt från gammal Thåström till Fugazi. Lång stafett enligt modellen "två låtar var, repetera". Champagnen var gammal och fin med smakade dåligt. Maten och sällskapet var desto bättre. Bara en som saknades, men hon var sjuk och långt borta. Snart hemma igen.

Nu är det dags att ta tag i 2009. Eller ja, det får vänta till imorgon såklart, idag blev det pizza och en del TV.

Inledde annars året med att spela lite Baby Grandmothers. Bra skit. Blev sugen på den efter att ha sett Loffe gå loss tillsammans med Bo Hansson i gamla klipp på Stjärnorna på slottet. Fråga mig inte hur det där fungerar. Borde faktiskt köpa vinylen som kom halvnyss då jag vill ha mer än det jag har, den innehäller ju: "...deras unika, stenhårda liveinspelningar gjorda på Filips, deras omöjligt rara singel och en mycket obskyr liveinspelning från Finland."

Gott nytt folks.

"Baby Grandmothers existerade från september 1967 till maj 1968 och var i stort sett husband på den psykedeliska klubben Filips i Stockholm. I januari 1968 gjorde dom en tredagars turné tillsammans med Jimi Hendrix och Mecki Mark Men.

Med M.A. Numminens hjälp lyckades de få till en singel som spelades in i Helsingfors i mars 1968. Kenny Håkanssons förstärkare gick dock sönder under inspelningarna, något som kan höras på singeln. Därför blev det tyvärr ingen LP för gruppen. Baby Grandmothers gick sedan ihop med Mecki Bodemark och blev den nya upplagan av Mecki Mark Men."

Inga kommentarer: