söndag, december 03, 2006

Call It A Day

Såg just "Aaltra", eller "Arga män (utan ben)" som den heter på svenska. Den var rolig, men jag blev lite rastlös av den. Hyrde den igårkväll, men hann inte se den, så det fick bli strax innan den skulle tillbaka.

Tycker det är lite dumt att säga Kaurismäki möter Tati, men visst, det är långsamt, svart/vitt, få ord och mycket komik i bildval och i männens beteende som efter en stund inte är ok. De bägge männen är odrägliga. Slutet är lite larvigt, men det kan jag ta på grund av resan dit. Hur ofta ser man en roadmovie från Belgien om två män i rullstol som tar sig till Finland för att stämma en traktortillverkare? Hyr den som dubbel med "Little Miss Sunshine".

Favoritscenen är när de bägge männen (som verkligen inte gillar varandra) får veta på tågstationen att deras respektive destinationer finns, men att de måste vänta 24 timmar för att de sitter i rullstol (den ena ska till Finland, den andra till en motocrosstävling). De drar därför till en bar för att fördriva tiden. Väl där får man bara se att de somnar framför bardisken i en tom lokal för att i nästa klipp vara mitt i en hardcorekonsert. De sitter på samma ställe, blir inte välta eller så, men i nästa klipp ligger de på gatan utanför. Tillbaka vid biljettluckan på tågstationen får man veta att de blivit rånade och därför inte kan åka med.

Inga kommentarer: