onsdag, mars 11, 2009

High Five 27 mars



HENRY FIAT'S OPEN SORE + DITT FEL
DJ IS OK (HIGH FIVE CREW) + GÄST
HIGH FIVE @ DEBASER MALMÖ.
Gratis innan 22. 90 spänn efter.
20 år.

HENRY FIAT'S OPEN SORE
http://www.myspace.com/henryfiatsopensore

Snabba, skitiga och hemliga. Så beskrivs oftast Henry Fiat's Open Sore. Ja, ofta sägs det att de är från Stockholm också. De har funnits ruskigt länge - jag såg dem i en källare i Örebro innan 90-talet var över, länge alltså – och Mondo Blotto som kom förra året gör inte så mycket för att ändra på den allmänna uppfattningen om bandet. Snarare tvärtom, de har gått helt 2.0. Snyggare bandage, mer humoristisk provokation, låtar som är över på runt två minuter och musik som faktiskt backar upp attityden. Inte konstigt alls att de turnerade med The Hives så sent som förra året!

Om du gillar din punk och rock snabb, svettig och old school, men i en en uppdaterad paketering, ja, då gör du rätt i att komma till High Five och kolla in de bandageprydda tokstollarna.

DITT FEL
Färskingarna kommer försöka visa åldermännen att de kan sin sak, och jag hoppas de lyckas. De lokala punkarna har gjort en handfull spelningar, är på väg in i studio för sin första inspelning. De är hungriga, peppade och har inget att förlora. Klassisk punk på svenska är vad de kastar in i ringen, och även om jag inte vet hur den här matchen kommer sluta, så vet jag att den kommer underhålla.

Stina Hjelm har gjort postern, kolla hennes grejer här.

Inga kommentarer: