söndag, mars 29, 2009

The Gonzo



Dyr som tusan, men riktigt god. Gonzo Imperial Stout är en 7.8%-ig hyllning till den avlidne hjälten, och etiketten är tecknad av Steadman. Classy. Flying Dog jobbar som tusan på att det ska vara mindre trailer trash att dricka öl, och de lyckas rätt bra som det verkar. Jag bloggar ju om dem. Ett samtal på Metro senare resulterade i att vi smakade den isländska ölen Ölvisholt Lava också. En stout som är rätt mycket som en porter. Den var helt fantastisk. När jag googlar på den (lite slappt) hittar jag väldigt lite info, men den sägs vara buteljerad på en pub i Stockholm. Låter fiskigt.

Det var på Balthasar på Claesgatan 3 som vi testade den första ölen till vår sojafärsfyllda paprika och klyftpotatis. God rätt som förde tankarna tilll 80-talet och de skapade strukturerna i väggarna och pizzabågen gjorde sitt för att understryka känslan. Maten var rätt svennevego även om den var väldigt god och rätt billig. Jag går gärna tillbaka, även om neohippiestämningen och trancemusiken var något enerverande.


High Places

Veckan får väl anses vara över nu. Tack Burst, Fredrik, High Places, Thee Gravemen och Ditt Fel. Madonnatillställningen var lyckad och bitvis kul. Suburban Kids With Biblical Names är inte kids längre och har förlorat charmen. Nu blir det till att vila inför en ny vecka.

Inga kommentarer: