tisdag, februari 17, 2009

Fins To Make Us More Fish Like

Tiden alltså. Den känns rätt knapp. Vet inte riktigt vad den går åt till. Jobbar bättre nu i alla fall, men kvällarna är comalika på grund av samma gamla virus. Somnade på soffan en timme under kvällen, kokat lite te och inser nu att det snart är dags för en ny dag. Märkligt.

Hann se Soundtrack Of Our Lives i fredags efter en vecka av slitsamt töcken. Om jag ska vara ärlig minns jag just nu inte så mycket av dagarna innan. Sountrack var i alla fall som vanligt högklassig underhållning, men peppen kom av sig något innan spelningen. Gjorde mitt bästa. Lördagen gav This Is Head och Crystal AntlersHigh Five. Antar att jag gillar den extra mycket för att jag jobbar med den, men jag tycker ofta att det är bra kvällar. Blev lite efterfest även om jag var riktigt trött. Gav bort "Jazz på svenska" till en av mina amerikanska gäster. Det gjorde jag rätt i.

I samma anda som jag nyss beskrev så har jag svårt att minnas vad jag lyssnat på den senaste veckan. De senaste dagarna har det blivit en del Ninjasonik på MySpace, Food For Animals och Alarma Mans nya. Det förstnämnda bandet är kanske mest roligt, men de två senare har gjort bra från sig på de senaste skivorna. Värt att kolla upp. Masshysteriskivan har gått några varv också.

eBayfyndade "Fins To Make Us More Fish Like" av Liars också. Ett vinylhål jag kände jag behövde fylla.

onsdag, februari 11, 2009

Who Do We Care For?

Så kom den då till slut, "Sebastien Grainger & the Mountains". Undrade länge om det skulle bli något av den här skivan, hängde på nån blogg och sökte av MySpace-sidan ibland. Hände inte så mycket, framförallt utlovades mer än vad som hölls. Det kom en sjua och en digital EP, men Jag hoppades såklart att skivan skulle komma, och att den skulle vara bra. Inte bli till den tomma tunna som Jesse F. Keelers MSTRKRF visade sig vara.

Gjorde nyss en googlesökning på DFA1979+Musikbyrån och inser att det är närmare fyra år sedan jag hängde med bandet i London. I ett dygn försökte vi haka på bäst vi kunde. Det blev Upstairs at the Garage, Barfly, Mojokontoret, BBC-radio och annat. De käbblade och var på olika platser rent mentalt, men höll samman som bröder. Vi åkte van genom stan samtidigt som de var den hetaste skiten på varenda stopp vi gjorde. De var ett nördigt band som mest snackade om andra band, kanske på grund av Kanada och punkbakgrund. Vi satt ner på Lock Tavern, en av mina favoritpubar på Chalk Farm Rd. och pratade. Länge. De var öppna, tillmötesgående och ännu inte slut som band. De gjorde några låtar för liveradio i rummet bredvid legendenJohn Peels gamla tillhåll. Det var mindre än ett halvår efter hans död, och vi tittade alla in i båset där han brukade sitta, och allt var mest märkligt. Duon gjorde sitt bästa och lämnade institutionen så snart som de kände sig klara. Inte för många omtagningar där nere i bunkern. "Det skulle inte bli mycket bättre ändå" sa Sebastien, och jag var lätt imponerad av inställningen.

Jag tyckte väldigt mycket om Death From Above 1979. Jag såg dem rätt många gånger, och jag försökte få så många som möjligt att lyssna på dem. Åkte även bil i ilfart från en festival i Oslo en gång för att komma hem och spela skivor på KB i Malmö. Bandet spelade på bägge ställen, men det var inte riktigt planerat att det skulle bli dagarna efter varandra, och jag kände mig lite som en stalker. Kvällen innan hade jag introducerat dem för Hot Snakes som jag av någon anledning pratade med på en fest, det blev fin stämning och så, men det blev lite mycket där ett tag. När de la av var det kanske lika bra. Inte för att jag fått nog, utan för att de snubblade lite över framgången, och sen blev det inte mer. De ville inte riktigt. Trist bara att ingen av de bägge gjort nåt som kommer i närheten av vad de presterade tillsammans.

Sebastien Grainger visar upp sin kärlek för musikhistorien. Det låter som glam, powerpop och smart och slick 80-tal, men på ett ruffigt vis. Det är verkligen ingen stor produktion att tala om. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det än, men det finns nåt som lockar. Kanske bara minnen som får mig att vilja gilla det här. Det återstår att se. I vilket fall, välkommen tillbaka till albumformatet Sebastien.

fredag, februari 06, 2009

Skaffa ny frisyr

DungenKB, Lucky Dragons Krets och U.S. Girls och OhvothStudion. Ännu en dag med fler val än vad som kan anses sunt, särskilt i mitt tillstånd av evig krasslighet. Lutar åt finpizza och sofflock.

Lyssnar på: Dundertåget. Fint det.

African Rhythms



Kan knappt vänta på att "Watersports" med Mi Ami ska släppas. Har inga låtar från den än, men har blivit helt besatt i "African Rhythms" 12". Den är dessvärre helt slut överallt verkar det som, men det här internet jobbade lite för mig, så jag tänkte dela med med mig av låtarna jag med. Trumpunk med dubinslag och skriksång, kan det bli bättre?

Ladda ner Mi Ami - "African Rhythms"
Mi Ami på MySpace.

torsdag, februari 05, 2009

Torsdag i Malmö


Så här roligt är det alltid i Malmö.

Torsdag, och den satans icke-sjukdomen ligger fortfarande över mig som en våt filt. Tänkte våga mig ut lite försiktigt ikväll ändå, men får se hur länge jag orkar. Saran fyller år, och vi har klubb på Vinylbaren.

All Whirlwind, Heat and Flash #5 kommer bjuda på mycket roligt, mest nytt knasflum från mig. Nya favoriter som Gary War, Mi Ami, Extra Life, Peace In och Micachu ska spelas tillsammans med Animal Collective, Ponytail, Gang Gang Dance, Telepathe, High Places och Psychic Ills. Vad David och Caroline spelar återstår att se, men jag lovar att det inte blir nåt av Kleerup! Tidiga besökare har chans att få ett ex av senaste Hearts Of Darknesses om de ropar bandnamnet högt och ljudligt. Öppnar 18, vi börjar spela strax innan 20.

Babel bjuder typiskt nog på Rundgång @ Babel ikväll. Då vi delar en hel del publik kunde det vara roligt om folket sprang mellan ställen. Det lär ju inte hända, så jag kan väl lite kaxigt säga att vi har billigare öl och, subjektivt sett, fler bra skivor med oss, men samtidigt erkänna att det nog blir mer dans borta hos Dennis och Mathias. Öppnar 21.

Om Sydafrikas svar på Vampire Weekend, Desmond and the Tutus, lockar, eller Vänner & Bekanta låter som ljuv musik i öronen, så är det Debaser Malmö som är stället du ska vara på ikväll. Säljtexten säger: "vi (tar) med en massa roliga DJs på vår resa ner till malmö och vi lovar att ni inte kommer kunna sitta still på jobbet/skolan/soffan dagen efter." Öppnar 19, band 21:30.

Mitt tips är att gå till Krets först av allt för att höra Pär Thörn läsa ur sin nya bok, "Tidsstudiemannen". Han är alltid bra, så det vore dumt att missa. Börjar någon gång efter 19:30, men innan 21.

Babel.
Debaser Malmö.

Human Fly

Lux Interior, frontmannen i The Cramps, har gått ur tiden. Erick Purkhiser som han egentligen hette, ska ha avlidit till följd av ett hjärtfel på Glendale Memorial Hospital i Glendale, Kalifornien, på onsdagens morgon, lokal tid. Den vandrande hyllningen till rockens historia blev 60 år. Världen är ett original fattigare. Vila i frid.

Uppdatering: andra uppgifter säger att han blev 62 år. Jag vet inte vad som är riktigt, men död är han fortfarande, och det är fortfarande lika trist.

onsdag, februari 04, 2009

Redefinition of Being Featuring




Foldout på "RTZ"-vinylen.

Senaste skivan, "Shelter From the Ash", utropades till det bästa Six Organs Of Admittance gjort. Jag höll inte med. Jag gillar den och så, men den har inte riktigt mystiken från tidigare inspelningar. Jag säger inte att det var bättre förr när Ben Chasny satt själv med en fyrkanalsporta i en mörk källare med micken i ett brutet sexpack, men någonting saknades.

Nu sitter jag här och lyssnar in trippelvinylen "RTZ" med låtar från det förflutna i alla fall, och jag gillar det. Samlingen innehåller musiken som släpptes i liten upplaga för att ingen var intresserad, som det brukar vara, men det är klart, nu anses den vara OOP och het, och kan därför plockas fram igen (inte helt sant, men jag försöker göra en poäng här). Tur. Jag har långt ifrån något att tala om av det här, och det gör det här till en bra samling för fans, men den funkar nog också för nytillkomna lyssnare. Det bjuds på mängder med bra låtar, en hel del fantastiska. De är enkla, men, ja, ofta magiska. Jag hör det jag föll för, och det är inte bara embryot till det som blev bra, det här är verkligen mestadels redan så bra som han blev på de mer kända skivorna som faktiskt sålde några ex. Ibland blir det visserligen fragmentariskt och mynnar inte ut i något, men det har inte ändrats så mycket över åren. Det kommer med artisten.

Rekommenderas såklart varmt.

Drag City.

This Is Head


This Is Head live, stulet av: Emma Svensson, pause.se

Ett av Malmös allra bästa band, This Is Head, spelar tillsammans med Crystal Antlers på nästa High Five, den 14 februari. Jag skickade några snabba kvällstidningsfrågor till Tom Malmros som spelar i bandet för att reda ut några saker kring bandet alla pratar om, men få vet någonting om.

Hej Tom. Hur går det för er egentligen, blir det någon skiva?
Det går bra. Första släppet blir troligtvis en singel/EP som är i din ägo i maj. Fullängdare till hösten är planen.

Ni har ju spelat överallt*, hela tiden, hur många spelningar har ni hunnit med sen ni började egentligen?
Runt tio gig sen i juli då This Is Head föddes.

Hur kommer det sig att ni är så peppade?
En kombination av nyförälskelse och förkärlek för monotoni. Henric och Adam har spelat ihop mycket tidigare och samma sak med mig och Björn. Det känns nytt & tryggt på samma gång. Bra mix.

Har för mig att ni fick press innan ni ens spelat er första spelning, några tips till nya band om hur de ska gå till väga för att synas och höras så tidigt?
Vi har inte haft någon plan hittills och det fortsätter nog på det viset. Vi gör bara det vi gillar och tycker känns bra. Dagens tips ifrån This Is Head.

Hur gick det i Stockholm, kastades det trosor på scenen efter PSL-hypen, är ni skitstora i indiestan?
Det gick bra! Klart över förväntan. Inga trosor, inga kalsonger, vilket nog är mer sannolikt. Vi är nog fortfarande skitsmå i Stockholm dock.

Blir det många nya låtar och moves när ni ska spela tillsammans med Crystal Antlers på High Five?
Nya låtar blir det, med det kommer även nya moves.

Kan ni lova extra mycket kärlek just den spelningen för att det är Alla Hjärtans Dag?
Om du och Lood kramas lika hjärtligt som på PSL så försöker vi på vårt håll. Ska vi säga så?

* Överallt = flertalet credfester, butiksspelningar och ett par andra tillställningar i Malmö.

This Is Head på MySpace.
Crystal Antlers på MySpace.
High Five på MySpace.

Tween My Lips

Ringde och bokade tid på Vårdcentralen i måndags. Fick komma och träffa Dr. Bengt vid tiotiden. Fem minuter och 150 kronor senare stod jag på gatan igen, utan någon riktig diagnos eller recept att hämta på Apoteket. Förnedrad och förvirrad gick jag till Konsum och köpte chokladmjölk, tunnbröd och ägg. Funderade ett tag på att läkarvetenskapen fortsätter sitta på sin höga häst och diktera sanningen utan att någon ifrågasätter, sen ledsnade jag på det också och gick hem för toppenfrukost och skräp-tv.

Sitter på jobbet idag för att lite smågrejer behöver fixas, ett inslag behöver ses över och ett möte behöver gås på. Sen är det hem till soffan igen. Får inte mycket annat gjort nu när jag är sjuk, men jag har laddat hem en del nytt, en del fått och annat snott.

Lyssnar på: Hård Cock Rock Disco rap med Food For Animals just nu, tolvorna med Mi Ami och kommande med Cut City, Alarma Man och Pterodactyl hemma. Mest. Ny samling med massa fint också.

tisdag, februari 03, 2009

High Five 090214



Bonus:

Crystal Antlers' debut full-length Tentacles due out 4/07/09
Tentacles, the hotly anticipated debut album from Crystal Antlers, will be released on April 6th (Europe) and April 7th (North America) via the stalwart indie label Touch and Go Records, home to CocoRosie, Ted Leo, The Jesus Lizard, and many others.

Recorded and mixed on 2” tape at San Francisco’s Closer Studios in the span of one sleepless week, Tentacles is a document of the Antlers’ vigorous work ethic and breathless vitality.

Thirteen tentacles:

1- Painless Sleep
2- Dust
3- Time Erased
4- Andrew
5- Vapor Trail
6- Tentacles
7- Until the Sun Dies (Part One)
8- Memorized
9- Glacier
10- Foot of the Mountain
11- Your Spears
12- Swollen Sky
13- Several Tongues

Touch and Go