lördag, februari 25, 2006

Pacific coast highway

Tack till alla som kom till klubben. Det var hur kul som helst. Tack till alla inblandade. Tack till Anna för stöd och lite hjälp här och där.

Om en kvart ska jag åka till flyget som ska ta mig till Glasgow. Lite trött.

Nu: "Sister" - Sonic Youth

onsdag, februari 22, 2006

Pour me another

Onsdag redan. Dagar finns det tydligen för få om. Tog en hemmajobbardag idag då jag har ett hål i mitt redigeringschema, men jag har insett att det kommer att få jobbas en hel del dubbelt imorgon. Tagit hand om lite andra lösa trådar idag. Eller vad säger jag, jag hade tänkt dra i lite andra lösa trådar idag. Det har inte blivit så mycket av det. Affischerat hela stan och köpt nya Plan B. Liarsintervju...

Mejlar en del om jobb. Mejlar en del om klubb. I helgen ska jag lyckas med att göra lite av varje. Det kommer nog funka alldeles utmärkt, det är bara förberedelserna som gör det lite invecklat i huvudet just nu. De där trådarna... Jaja, slutar nog som vanligt, en tvätt av det nödvändigaste, mitt i natten-packande, svettigt plockande av skivor i sista stund, hetsläsande av mer research som jag kanse inte ens behöver och halv urflipp innan jag kommer på att allt är på banan. Torsdagen ska lösa det mesta planeringsmässigt. Fredag är halv dag jobb, halv dag klubb. Sen åker jag tilll Glasgow på lördag eftermiddag.

Den senaste helgen bjöd Love Is All och Comet Gain på lördagen och ett par låtar Pets of Food och Made out of Babies. Lördagen var grym. Hot shots och bra, roliga band med juste ljud (+det bästa av sällskap). Det har klagats på sina håll, men jag tyckte det var grymt. Söndagen var just söndag. Lite folk, lite pepp. Rätt ok konsert helt enkelt.

Nyss: Samuel Jackson Five (norsk postrock, inte så illa alls). Tror Norge kommer att få sin rättmätiga plats i musiken snart. Hoppas. Mycket bra grejer.
Nu: "You Can't Imagine How Much Fun We're Having" - Atmosphere.
Snart: Mat, sen städ och plock. Kanske lite skivplockande. Behöver orientera mig lite bland högarna.

fredag, februari 17, 2006

Dirty little whirlwind

Tillbaka från Stockholm och inspelning med Antony Hegarty + Julia Kent på ett i stort sett folktomt Södra Teatern. Fyra låtar blev det. Jag fick välja en av dem. Kändes bra, ska bara bli bra TV också. Får väl se.

Spy Bar ska bli indiehak. Tror inte det kommer att funka, men electro är det nya gubb för den väl bemedlade medelklassen. Jag var där i fyra timmar i natt på Hansis 40-års fest. Lite kul var det. Träffade ett ex som genomgått en hemmamakeover. Har alltid varit snygg, men jag vet inte om jag uppskattade den nya versionen. Pratade fördomar och utseende en stund innan hon berättade om sina problem med sin kille. Det tog tid och jag orkade inte riktigt, men jag stod kvar. Har ju behövt en del stöd själv på senaste tiden.

Jag är en sån jävla drama queen. Vill ha all uppmärksamhet och vill vara eftertraktad. Jag vill välja utifrån flera bra saker som ger mig nåt. Ingen ska välja åt mig. Jag har nåt bra på gång som påverkas av mitt beteende, men vill veta mer vad som döljer sig bakom orden innan jag väljer att känna tillit på heltid.

Pallar inte att vara den sure. Lätt att falla in i den rollen när den är så förväntad.

Då: Trådlöst internet på tåget.
Nu: TV on the Radio (den nya, vet inte vad den heter)
Sen: Ett bett i det sura. Besök på hemmafest utan koll på varför. Antagligen för att jag är önskad. Vet inte om jag pallar, men känns som att alternativen är sämre. Vet fan inte om skjorta funkar, men har man munsår så får man försöka vara presentabel på nåt sätt. Skit. Varför duger inte jag som sällskap?

torsdag, februari 16, 2006

Makes no sense at all

Senaste dagarna har varit bra. Tappat lite kollen bara. Missat en dag. Förvirrad men glad.

På väg mot Stockholm och en liten liveinspelning på Södra Teatern. Blir nog kul om den egensinnige mannen vill vad jag vill, eller åtminstone är villig att kompromissa. Ska få träffa Otto imorgon också. Min… ja, vad han nu är, känns närmare än bästa vännens barn. Blod är överskattat.

Apropå släkt, fick en strålande idé om att besöka min lillasyster i helgen, men naturligvis har de små liven sportlov. Fan vilken miss. Har inte träffat henne på år trots att hon bor i Skåne liksom jag. Kanske blir en utflykt i alla fall.

Internet på tåg är bra. I första klass är det gratis. Synd bara att det går rätt långsamt.

Var på Brakes och Editors igår. Gillade Brakes Clinicdoftande musik med SOD-inslag (riktigt korta låtar med simpel text). Editors (från England) låter som ett upspeedat Interpol. Riktig rundgång i musikvärlden.

Coffee & Cigarettes i förrgår förresten. Fortfarande bitvis lysande. GZA, RZA och Bill Murray... Hur kul som helst.

Nu: ”Flip Your Wig” - Hüsker Dü

tisdag, februari 14, 2006

I was a teenage hand model

Har behandlat den här bloggen lite styvmoderligt efter att trevande försökt hitta en form för den. Mycket saker som inträffat på sista tiden som gjort att den fallit neråt på prioritetslistan. Det kanske inte är hela världen, men jag trodde att skrivande skulle hjälpa mig att minnas och hålla ordning. Så har det fungerat tidigare. Nåja, kanske inte alltid. Det blir alltid glapp och hål där bristen på mod håller en tillbaka även i privat skrift.

Vaknade till bland andra till "Love is stronger" med Sebadoh. Självklar låt på alla hjärtesorgskassetter, men jag får ofta för mig att spela såna låtar när jag mår rätt bra. Har sällan behov av dem när jag är nere. Då funkar melankoli med mycket gitarrer bättre. Ledig förmiddag tycker jag borde borgat för frukostsällskap någonstans, men det blir kaffe och Close-Up istället.

Jag säger det igen, kan inte femman komma till mig och sortera upp mina skivor och ge mig smarta lösningar på hur jag ska spela och förvara min musik!? Varför åker de alltid till någon annan? Alla som någonsin varit hemma hos mig vet hur svårt det är att hitta just den skiva som man för stunden är mest sugen på att spela. "Loveless", var är den tilll exempel?

Min vana trogen har jag handlat en hel del på guldkortet på sistone. Verkar som att det har resulterat i en smärre katastrof. Tur att min kreditgräns inte är högre. Blev ett par nya skivor innan kortet knorrade och gav upp. Cobra Killer och Kapajkos och "9 to 5" -tolvan med Lady Soverign. Hoppas verkligen att min arbetsgivare vill betala ut pengar på fredag, annars blir det verkligen inte roligt.

Drog igång datorn för att jobba lite, men jag tror jag låter bli. Kvällspass ikväll, så jag ska låta bli att jobba så mycket innan jag behöver. Blir oundvikligen många långa timmar framöver. Fråga: hur klarar folk av att ha ett privatliv vid sidan av sitt yrkesliv? Slarvar alla lika mycket med hushållssysslor som jag, eller är jag mest lat?

Tror kanske det blir Coffee and Cigarettes av Jarmusch ikväll. Var på Down By Law i Lördags och blev peppad på mer av mannen. Allt är knappast bra, Coffee and Cigarettes är också rätt ojämn, men filmer som just Down By Law och Dead Man är riktigt bra. Den senare skulle jag till och med kunna hävda är en av mina favoritfilmer.

Fick Clipd Beaks från Deleted Art. Rekommenderas.

Nu: Kyuss/Queens of the Stone Age-spliten.

torsdag, februari 09, 2006

Kids equal dead

Köpte ny telefon. Tänkte inte använda Walkmanfunktionen, finns ingen poäng. Jag är nöjd med min bärbara cd. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att prova i alla fall, i synnerhet när jag vill ha en riktig låt som ringsignal. Problemet är bara att jag inte fattar något! Inget funkar som det ska. Mac + Mikael + världens enklaste program = katastrof. Nu funkar det i alla fall. Tack vare: http://www.kaisakura.com/dreamsicle.html

Var på Arab Strap i måndags. Det var som vanligt ungefär, fast lite mer måndag. Jag gillar ju gubbjävlarna så det var ingen tvekan om att gå. Efter var det nån snubbe + kompisar i Vinylbaren som körde under namnet Culture in Momorian (tror jag). Inte helt illa.

Nya skivor? Njae, vet inte vad jag lyssnar på just nu. The Ladies var ganska bra, en snubbe från Pinback och en från Hella. Det låter precis som du tror. Annars vet jag inte.

En låt med The Drips var allt som krävdes för att jag skulle bli glad(are) igår eftermiddags.

Massa spännande som händer just nu, men jag hinner inte skriva. Får återkomma.

söndag, februari 05, 2006

Random (remix)

Invigning av Inkonst igår. Var riktigt roligt. Såg inte ett enda band och förstörde telefonen, hängde mest i den nya restaurangen, men det var perfekt. Tror nog att man kommer hänga där fler gånger.

Dennis och jag spelade skivor en timme i foajén. Kul men kort. Jag spelade: Lady Sovereign, Roll Deep, Dangerdoom, Soviac, Thunderbirds are now!, Test Icicles, Mae Shi, Bloc Party vs. Death From Above 1979, Pere Ubu, Devo och remixen av Madonnas "Hung Up". Kan inte sluta gilla den låten.

Skulle ha gått ner på Death Cab, men jag ville inte gå. Man ska inte lämna något roligt för nåt ovisst.

Köpte Mono/Pelican-splitten av Klas. Fick plattor med The Assistant, Light the Fuse and Run och Kaospilot på köpet! Snällt! Synd att vi inte hann hänga.

fredag, februari 03, 2006

The great destroyer

Har inte hittat till de formulerade orden än. Jag kan i alla fall säga att jag hjälp till att göra mitt liv jobbigare för att det kanske ska bli bättre så småningom. Om jag gjort rätt återstår att se. Det finns ljusglimtar. Det finns vänner. Det är bara att hoppas.

Vet inte vad man lyssnar på när det är så här. Blivit allt från At the Gates till Atmosphere. Flera skivor Low visserligen. Men jag vet inte. Vill jag höra om andras elände för att må bättre? Nej, jag tror inte det.

Sömnen är inte vad den borde så jag har inte så mycket koll på dagar just nu. Hunnit gå på en konsert i alla fall, Atmosphere med rockkomp. Lite konstigt, ganska bra. Ikväll blir det Johnossi. Inte för att jag är nåt fan utan snarare för att jag vill gå ut och för att jag vill hänga lite med ARS.

Imorgon kommer kompis Klas och hälsar på. Får se om vi kan gå på samma ställe, han ska på Death Cab och jag på Inkonst för några åtaganden. Det löser sig säkert.

Igår brände jag tusen skivor (ungefär). Nu ska jag klippa flyers.

Klubben har en blogg: http://www.publicdisplayofaffection.blogspot.com

Nu: LCD Soundsystem (av nån jävla anledning).