torsdag, augusti 30, 2007

Tape Hiss Orchid



Jag tycker inte om den nya reklamen från Volvo. Förstår den inte riktigt, och om jag väljer att göra det så tycker jag den är dum. Skylten plåtade jag på väg över Jägersroparkeringen på väg till min buss. Hungrig och småsur på väg för att köpa kräftor till kräftkalaset jag ska ha på lördag. Blev sen på jobbet för att det strulade onödigt mycket idag, men kräftorna skulle handlas.


Fredrik.

Såg bandet som heter Fredrik igår på Pastell. Jeriko var finare än någonsin och stämningen var god. Småsnack vid DJ-båset med tillrest sällskap. Kunde slutat något tidigare, men det var kul att träffa och hänga med Olivia och senare även hennes nya kille. Bandet var bitvis väldigt bra, bitvis lite U2-stadiumindievibbar. De bra bitarna var fler.

Ville gärna sätta ett par band på Jeriko, men jag inser att det inte kommer gå. Hyra in sig är pest när banden är av den karaktären som jag vill se där. Så typiskt. Hittar man en lokal som är liten nog för småband så vill stället ha betalt för sin bra lokal. Om man ska betala för lokal och band så blir inträdet så högt att ingen kommer. Lika bra att lägga ner innan pannan läggs i för djupa veck.

söndag, augusti 26, 2007

Winters Love



- You have so much...
- I know...
I see it all around me...
But it stops at my skin.
I can't let it in.

Såg den till slut då. Tyckte det var lika bra att göra det själv, som i ensam. Bra val tror jag. Vet inte vad jag väntat mig, men kanske lite mer. Men jag gillade den. Även om jag kan se hur lätt den skulle vara att avfärda på många olika vis. Jag blir mer intresserad av John Cameron Mitchell i alla fall. Tyckte att Hedwig and the Angry Inch var en bra film också.

Blir fundersam över några saker, så på så sätt var den bra. Och jag spelar såklart mer Animal Collective såhär direkt efter. Passar sig. Två låtar från "Sung Tongs" i filmen. Bra valt.

Another Day Another Night



Solen kom fram strax innan jag satte mig på cykeln. Trampade ner mot affären, men stannade till på S:t Knuts torg när jag såg att det var massa folk där och kläder som skulle visas och säljas. Inte för att jag ville, mer för att det var folk där och jag vet att jag skulle velat om jag gått dit med någon som uppskattar att gå på torghandel. Sprang på några jag känner och blev mer påmind om att jag verkligen inte hänger tillräckligt med folk jag kallar vänner eller kompisar. Kände att jag ville ta en kaffe, promenera i solen eller bara sätta mig ner och prata. Det gjorde jag naturligtvis inte. Slängde mig på cykeln, åkte ner till Astrid och Aporna och handlade, vidare till videoaffären och sen hem.

Hade början till ett samtal igår som jag tänkt jag ska avsluta någon dag (hade visserligen flera samtal igår som borde avslutas, men bara ett av dem avses här). Påmindes om det när jag tittade på Reality Bites på TV när jag kom hem och hade gjort lunch. Inte för att samtalet har något med filmen att göra, mer att jag kom att tänka på det igen bara.

Trott att jag minns filmen. Det gjorde jag inte riktigt. Den var inte lika daterad i utseende och lika fylld av klichéer som jag fått för mig. Kanske är det för att det är söndag, men jag blev lite modfälld av den. Kanske är det så att jag tycker att reality bites even harder vid 32.

Rays On Pinion


Baroness.

Nu debuterar till slut Baroness på riktigt. Jag gillade dem på EP och live, men avfärdade först "The Red Album" som en bagatell. Efter fem lyssningar har jag ändrat mig. Nu är jag övertygad om att de som gillar metalliska instrumentalnudlare som exempelvis Pelican och modernare hårdrockare som Mastodon kommer älska det här.

Slugs In The Shrubs

Sitter och hungrar efter något. Skulle vilja gå och kolla om Astrid och Aporna har söndagsöppet. Minns inte. Vet inte riktigt vad jag vill ha heller. Helst korv tror jag. Kanske bönor. Absolut ägg.

High Five i fredags var lyckat. Mitt hjärta var inte helt med i matchen, och en del grejer önskar jag att jag pepp inför. Banden var riktigt bra båda två i alla fall. Efterfesten till 06 kanske kunde skippats, eller i alla fall hållts lite kortare.

Gårdagen blev med andra ord en rätt seg historia, men på många sätt angenäm. Precis när jag trodde den var på väg att sluta gav jag mig iväg på cykel för ett glas vin och vidare till en kort visit på ett kalas på ett tak. Drog strax innan det började regna. Hamnade på Mido för snacks och frukostfil, träffade lite folk som hade haft en annan fest jag varit bjuden till, de var på väg till KB. Jag pekade på Midopåsen och de förstod. Once Mido, no more utekväll. Åt tre chips och somnade på soffan.

Nu har jag hunnit lyssna på nya Les Savy Fav som var en ganska mycket tråkigare historia än jag trodde när jag lyssnade på enskilda spår häromdagen. Tar sig enligt uppgift. Vi får se.

Klubben The Prom har bokat Tits of Death. Oväntat och lätt jobbigt. De ska ha horrortema och folk ska klä ut sig och så spelar de i övrigt en del av den absolut värsta musiken jag vet. Tits of Death vill jag ju se, så det blir väl att göra ett nytt besök (var där på premiären). The Prom är lyckad och bra på många sätt, så jag stöder den helt och full, men jag tycker samtidigt att det är rätt skönt att det finns koncept som inte är för mig.

torsdag, augusti 23, 2007

Hate & War



Såg This Is England istället för att gå på halvdana band. Det visade sig vara en bra idé. Filmen berättar på ett mycket bra sätt en enkel, rak och strippad historia. Inte mycket mer än en historia berättad med hjälp av ett fåtal skådespelare och en början och ett slut som sätter ramen. Jag saknade visserligen lite lull-lull. Lite scener som kunde hjälpa till med att sätta gänget i ramen och inte bara innanför. Men det är en bagatell. Se filmen om du kan.

Bloggen känns för närvarande meningslös och överflödig. Därför jag skriver så lite. Vet inte vem som läser, vem jag skriver för, eller varför jag skulle skriva här just nu.

Det händer saker. Jag tänker saker. Vill säga saker, men alltsammans känns fånigt och banalt. Varför skriva ner sina tankar när de bara är för mig (för det var tanken hela tiden)? Jag verkar inte få ut så mycket av det.

Det enda jag kan skriva ned är mina tankar kring det konstanta ifrågasättande av jaget. Det ifrågasättande som inte leder någonstan. Rollins sa (på et ungefär): "det man vill göra gör man så gott man kan." Det är den devisen jag försöker leva efter. Men då ska ifrågasättandet som sådant leda framåt. Inte bli till ett ändlöst stillastående när det kommer till utvecklande tankebanor. Peppjäveln måste fram, och det nu. Finns inget sen. Finns bara nu, nu, nu.

måndag, augusti 20, 2007

Summer Freeze







Torsdagen i Dublin. Mest pubar och ett besök vid Phil Lynnotts staty.









Botaniska trädgården i Glasnevin, cykeltur och finfika.






Irish Green Gathering i Wexford. Ännu en regnig och lerig festival.





Födelsedagskalas på Carnival.

Efterfest till sex i morse. Flög hem vid halv fyra. Har hunnit kolla sista avsnittet av Life on Mars och äta nachos. Bra helg, men kroppen är marinerad i Guinness och Jameson. Ska bli skönt att sova nu.

En sak till. Den svenska sommaren har varit toppen i jämförelse med den irländska. Kändes som början av oktober varje dag. Galenskap.

onsdag, augusti 15, 2007

Empty Bottles

Jag vet att jag inte skrivit på länge. Jag vet att jag inte skrivit om Way Out West som va i helgen. Jag vet det mesta. Läs här så länge, för nu är jag snart off till nya äventyr. Vi ses.

fredag, augusti 10, 2007

The Hellacopters


Regnar i göteborg.

Klart för tv-live



onsdag, augusti 08, 2007

Black Wall







Semestern är slut. Har badat två gången sen dess. Bakvänt.

Söndagen var fin. Det handlades blommor och ett plastträd. Blev bra, men lite. Det kom en hel del folk och Six Organs Of Admittance var grymma. Det var Ben Chasny och Elisa Ambrogio (från Magik Markers) som spelade varsin gitarr. Lite berusat, men mycket fint. En hel del nytt. Var kul att träffa dem igen (tror liksom Elisa att vi bytte några ord på Tonic i New York för några år sedan, konstigt). Kortkort efterfest i loge och hemma hos en vän till Ben som jag haft på klubb tidigare, han bor numer runt hörnet. Världen blir allt märkligare.

Nu ska jag sova. Low imorgon, sen till Göteborg för Way Out West. Är konstigt opepp på festival. Antar att det ger sig.

Fick en bild på Peppes pizza från Oslo vilket betyder att Anna är där och jag blev konstigt glad av bilden (och att hon kommit fram ordentligt).

lördag, augusti 04, 2007

Chin Up

Ett gitarrlöst NOW gjorde min dag igår. Sinnesjukt bra spelning. Fint häng på stan på dagen, skivspelande i butiken på fredagsöl, vidare till parken och slutligen liten och trevlig förfest hemma hos mig. Fin dag, men det var Debaser som kammade hem vinsten. Detta trots att den största peppen var att få se Bez spela skivor på KB (vilket han inte gjorde, han hade en kille som stod framför en laptop och spelade samtidigt som han själv lullade omkring framför. Han dansade inte ens. Kan ha varit det sämsta jag någonsin sett). Nu har jag sett NOW två gånger inom en inte alltför lång tidsperiod. Förra gången var de mer kraut, den här gången mer dans. Finns det nåt de inte klarar av med bravur?

fredag, augusti 03, 2007

Song For The New Breed

Länge sen jag skrev något om mig själv. Något rörande insidan. Vet inte riktigt varför. Det brukar visserligen vara som klarast strax efter det mörkaste mörka. När tårarna gnuggats ur ögonen och jag blickar uppåt, utåt. När jag tror mig veta saker. Eller i alla fall tror mig ha något att säga om hur jag mår, hur jag känner mig. Just nu är det mest ingenting. Osäker på mycket. Glad inför få saker. Ledsen för än färre. Önskar fler ville väl, det skulle vara lättare då. Skulle vara skönt att ta något för givet. Något litet bara.

Jag har haft bra dagar nu på senaste tiden. Tyvärr har några av dem har haft inslag av det förflutna. Ett förflutet innehållande den där magonten.

Jag lyssnar på Bonnie 'Prince' Billy igen. Vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken.

torsdag, augusti 02, 2007

William Kentridge



Var på Malmös konsthall idag och kollade på en utställning av William Kentridge. Fragments for Georges Méliès Black Box / Chambre Noire heter den. Utställningen var fin och det var roligt att få se videokonst jag gillar för en gångs skull (även om vi inte stannade och såg alla filmerna).


Felix In Exile, 1994.

White Like Heaven












Gjorde en liten utflykt med bil igår. Lomma, Landskrona och Borstahusen. Skönt att komma bort lite från Malmö, även om det bara var en halvdag.