måndag, maj 05, 2008

Go With The Flow



Var inte bara ros i lördags, här är den utlovade kritiken på scannad lapp (klicka så blir den större och läsbar)!

Jag har redan börjat läsa in mig på tips från den mentala coachen Stefan Pettersson för att kunna bli bättre nästa gång.

Lär dig att hitta och behålla flytet (The Flow)

Någon gång har du säkert upplevt att allt bara flyter, utan att du behöver tänka eller koncentrera dig utöver det vanliga. Du presterar bra och bekymmersfritt.

Visst skulle det vara skönt att kunna återkalla flytet när du behöver det som bäst?

Gör så här:

1. Tänk tillbaka på ett tillfälle när du upplevde flytet du nu skulle vilja ha tillbaka.

2. Se exakt samma sak du såg när du var där. Se det med dina egna ögon, hör precis vad du hörde när du var där, leta fram och känn känslan i kroppen som du hade när du var där.

3. När du nu ser, hör och känner: gör allt ljusare och ljusare, höj ljudet, dubbla känslan och låt den spridas i hela din kropp. Känn precis som du kände när du var på topp.

4. När allt är som mest intensivt säger du något till dig själv, t.ex. "fokus", "zonen", "laser", "flow" eller precis vad du vill och tycker passar.

5. Dubbla allt igen och knyt din hand hårt och säg ordet igen...

6. Gör den här övningen 5 gånger.

7. Avbryt och gör något helt annat. Du kan t.ex. sätta dig ner och skriva ditt telefonnummer baklänges.

8. Prova igen. Knyt handen säg ordet...

Att höja ljudet samt att sätta sig ner för att skriva sitt telefonnummer baklänges vet jag inte riktigt om det funkar när man spelar skivor, men mycket annat nyttigt här...

Skämt åsido. Inte är det roligt att folk blir upprörda när man spelar låtar (även om jag i vanliga fall tycker jag ofta att det är då musiken har substans, men nu klagade hon ju på allt, utförande, låtar, rubbet). Att alla inte dansar till allt, det är nåt man får ta, särskilt med så mycket folk i omlopp (fullsatt hela tiden på golvet, men svårt att se hur mycket folk som faktiskt dansar). Den här tjejen satte dock lite snabelben för sig själv genom att önska artister som faktiskt hade tömt golvet.

Drunken Buffoons är alltid bra. Så är det ju. Alltså, låtarna är alltid bra. Sen om genomförandet är helt 100, det är en annan femma. Vi letar inte efter den perfekta taktmixen, vi väljer bra låtar.

Inga kommentarer: