torsdag, september 25, 2008

Purple Rain

Som Svante Lodén sa, alla hade väl undrat om, och i så fall vem, som skulle sjunga den ikväll på En afton med Prince. Det blev Pauline. Bra val av låt av bra sångerska. Jag fick den där gåshuden jag hört om strax innan. Resten var bra också. Förutom att jag inte gillade den där andra låten Tingsek körde. Men det kanske bara var jag.

Lyssnar på: "S/t" - Glasvegas

måndag, september 22, 2008

Glasvegas

Det snackas för mycket och fildelas för lite. Nu köpte jag den på iTunes istället för att leta på lama bloggar. Hoppas den är bra. Verkar ju onekligen så. Sen är de ju skottar, och dem är jag ju alltid svag för.

Det här är en lam blogg. Jag delar inte.

Lyssnar på: "A Way Of Life" - Suicide

torsdag, september 18, 2008

Eat Drugs


Jay Reatard live, ATP vs. Pitchfork 2008

Deleted Art släpper i dagarna senaste Bad Dudes på vinyl. 25 september tror jag det är sagt, men jag vet att skivan, som heter "Eat Drugs", finns på Rundgång redan. Riktigt bra är den i alla fall, så det är bara att köpa.

På tal om Rundgång, de har tagit in första singelsamlingen med Jay Reatard också. Köpte den igår, men det finns några ex kvar tror jag. Det rör sig om singlar som släpps 2006 och 2007. Släpps på In the Red. Några av låtarna är med på den fantastiska fullängdaren "Blood Visions"(som de också har i butiken om någon missat den), men i andra versioner. Jag har bara hunnit lyssna igenom samlingen ett par gånger, så jag kanske inte ska säga så mycket, men jag tycker singlarna är bra, om än inte lika bra som de på den strålande och intensiva "Blood Visions". Men det är klart, jag ville ju höra singlarna nån gång, och det här var det billigaste sättet.

Det kommer häpnadsväckande nog snart en singelsamling till med Jay. De sex singlarna som släpps på Matador ska samlas ihop. Kommer i oktober tror jag.

För att släppa det här med Jay nu, så kan jag väl säga att Denimzine har honom med i senaste numret. Artiklarna i tidningen är fortfarande lite väl slarvigt genomförda, men den blir mer och mer intressant för varje nummer. Finns ju ingen annan i Sverige som skriver om lika många intressanta band, så jag ska verkligen inte klaga. Lätt att kritisera för att den skulle kunna vara ännu bättre, så är det ju. Omslagsbilden till tidningen är förövrigt tagen av Jens Nordström. Fin, och framförallt duktig, kille.

Lyssnar på: "Good Bad Not Evil" - Black Lips

Animals (short version) - Minilogue



Director/Animator/Characterdesign: Kristofer Ström AE/Filmmaestro/Cutting: Erik Buchholtz Producers: Bart Yates, Nicholas Wakeham Studio: varelsen.com

Do It Allright

HIDDEN HAND/DELETED/RUNDGÅNG/SINGSANG GER:
MoHa! (NO/Rune Grammofon) + Jakob Olausson (SE/De Stijl) @ Studion, Malmö
Lördag 20 september, 20:00. Band: 21:00.
20 kronor.

Tror det är där det roligaste händer på lördag. Annars finns det nog andra nöjestips i lokalpressen.

Lyssnar på: "S/t" - Sonic Chicken 4. Äntligen trillade poletten ner.

Don't Think Lover



Pasta är alltså inte mat, och därmed billigare. Förstår jag rätt?